r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne DoGGmától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nathan
Bolognai lasagne DoGGmától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 722 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5773 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1239 micro
  • β-karotin
    3098 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 722 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    326.4 g

Zsír

  • Összesen
    351.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11941.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    347 mg
  • Kálcium
    3198 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    3846 mg
  • Nátrium
    4007 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1685.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4033 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    535 micro
  • Kolin:
    850 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1527 micro
  • α-karotin
    9912 micro
  • β-karotin
    24787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 5773 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    271 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    251 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 161 Kcal

Elkészítés

  1. A hagymát, répát és zellert megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk apró kockákra, és félre rakjuk.
  2. Felmelegített edényben olajat hevítünk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a bort, sózzuk, borsozzuk.
  3. Pár perc főzés után hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, a rozmaringot, a paradicsompürét és a húsleveslét, jól elkeverjük, és fedő alatt főzzük szép lassan, néha megkeverve. Közben a lisztből, a vajból és a tejből besamelt készítünk, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük felhasználásig.
  4. Egy tepsit kiolajozunk, és egy sor tésztát lerakunk, majd rá egy kis bolognai szószt, majd erre mehet a besamel mártás. Majd ismét tészta, bolognai, tészta, bolognai, majd a végén megszórjuk reszelt sajttal.
  5. 200 fokos előmelegített sütőben fél óráig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején. Egy villával ellenőrizhetjük, hogy a tészta is megsült-e, ha könnyen beleszalad, akkor már jó!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 917
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 407
  • Össznézettség: 356200
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legutóbb a tökéletes bolognai spagetti készült el, és most ezt felhasználtam, hogy egy tökéletes lasagnét készítsek! :) Finom lett!

Címlapról ajánljuk

További cikkek