r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne Bodzs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bolognai lasagne Bodzs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6504 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 543 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    440 g

Zsír

  • Összesen
    285.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17263.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    659 mg
  • Kálcium
    2141 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    4877 mg
  • Nátrium
    8867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1613 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1125 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    122 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1265 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1014 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 6504 kcal
  • 16% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát közepesre vágjuk, és kis olajjal és sóval puhára sütjük. Miután kicsit megpuhult, hozzáadjuk a húst, és addig sütjük, amíg ki nem fehéredik.
  2. Amikor a hús kész, utána beleöntjük a bolognai alapport, erre ráöntjük a 3 dl vízbe felhígított leveskockát (vagy húsleves levet), majd hozzáadjuk a sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot és a fűszer pirospaprikát. Addig főzzük, amíg a hús meg nem fő, illetve az ízek jól összeérnek. Megjegyzés: ha túl híg lenne, szórjuk meg egy kis búzaliszttel, hogy sűrűbb legyen.
  3. Miközben fő a hús, addig egy külön tálba a tejet langyosra felmelegítjük, ebbe szépen simára elkeverjük a lisztet és a vajat.
  4. Előveszünk egy lapos jénai tálat vagy akármilyen sütőbe betehető magasított tálat, edényt. A tálat beolajozzuk, hogy a tészta ne ragadjon rá. Ezután leteszünk 1 réteg lasagne tésztát, rá a már elkészült húst, és arra rá a tejes, vajas lisztes öntetet (besamel). Ezt a rétegezést addig kell ismételni, amíg a hús és a mártás el nem fogy. Végül a tetejét gazdagon meghintjük reszelt trappista sajttal.
  5. Addig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a sajt a tetején. Amikor megpirult a tetején a sajt, szúrjunk bele egy villával, és győződjünk meg róla, hogy a tészta is puhára sült. Sütés után várjuk meg, hogy lehűljön kicsit, úgy könnyebb lesz szelni. :) Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 21306
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer barátom megkért, készítsek neki lasagne-t, mert imádja, és idejét se tudja már mikor evett utoljára. A legnagyobb kihívás az volt, hogy ő eléggé válogatós, és nagyon nehéz eltalálni azt, amit szeret, és meg is eszik. Elkészítettem saját ízlésem szerint, és mikor megkóstolta azt mondta, hogy sose evett ennél jobb lasagne-t, és kért még egy tányérral. :) Nehéz volt, de sikerült. Úgy gondoltam megosztom ezt a receptet veled/veletek, hiszen tényleg nagyon finom lett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!