r
Nosalty Logó

Böllér káposzta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Böllér káposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2577.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    1901 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4275 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 875 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    285.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    914 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10309.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    7604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17116 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    31 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17100 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 3499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    813 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kétféle hurkát, kolbászt hústűvel megszurkáljuk, és megsütjük. Hűlni hagyjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és langyosra kihűtjük. Amikor szeletelhető állapotban vannak, felkarikázzuk a burgonyát, a kolbászt és a hurkákat.
  2. A hagymát félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. 2 evőkanál olajon üvegesre fonnyasztjuk.
  3. Egy kisebb zománcos tepsit 1 evőkanálnyi olajjal megkenünk és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. Ezután a tepsit kirakjuk a burgonya karikákkal. Nem baj, ha dupla sorba fér bele. Tetejüket megszórjuk őrölt borssal.
  5. A burgonyakarikákra elterítjük a hagymát. A káposztát apró darabokra vágjuk, és a hagymakarikákra szórjuk. Ha van kolbászzsiradék, azt is elosztjuk a savanyú káposztán. A tejfölbe teszünk őrölt borsot, és itt-ott megpettyegetjük vele a káposztát.
  6. A tejfölös káposzta tetejét kirakjuk vegyesen a hurka és kolbászkarikákkal. Erre locsoljuk a megmaradt tejfölt.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és jól átsütjük (kb. 30perc). Langyosra hűtjük, és négyzetekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x29
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5554
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 07.

Ajánló

Mivel a hurka, kolbász, valamint a savanyú káposzta eléggé sós, nem érdemes a burgonya főző vizébe és a tejfölbe sót tenni. Viszont érdemes a végén több tejföllel meglocsolni, ha úgy szeretjük!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Böllér káposzta
Lizinka_ 591 recept

A recept még abból az időből való, amikor nagyszüleim disznót vágtak. Én már csak a boltban-piacon veszek (ha kapok) jó minőségű "disznóságot". Ez az étel kicsit fűszeres, kicsit savanyú, kicsit disznótoros is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek