r
Nosalty Logó

Bolgár gyuvecs - Gyuvecs 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Redy
Bolgár gyuvecs - Gyuvecs 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    464 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    1285 micro
  • β-karotin
    3362 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 636 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1713 mg
  • Nátrium
    671 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1856.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    886 micro
  • α-karotin
    5142 micro
  • β-karotin
    13448 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3279 micro
Összesen 2535 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    197 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A padlizsánt meghámozzuk, besózzuk, hogy keserű levét kiengedje.
  2. A zöldbabot, a répát és a paprikát is felaprítjuk karikákra.
  3. A margarinon megfuttajuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a zöldségeket, és kb. 10 percig fedő alatt előpároljuk.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojással, megsózzuk.
  5. Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe egy sor burgonyát terítünk, erre kevés pörköltet és rizst, majd a hagymás zöldség következik, melyet meglocsolunk a tojásos tejföllel.
  6. Ezt a rétegzést folytatjuk, amíg az alapanyag tart.
  7. Előmelegített, közepesen forró sütőben sütjük kb. 40 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18247
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 29.

Ajánló

Maradék pörkölt eltüntetésére kiváló. Sok edényben készül, sok hozzávalóból, de megéri a fáradozást!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredetileg birkahúsból készülő főtt krumplis-padlizsános-zöldbabos-rizses egytálétel a bolgár konyha egyik jellegzetessége. Én szintén imádom az ilyen sokféle zöldségből készülő rakott ételeket, így repertoáromból nem hiányozhat ez az étel sem. Régi gyűjtésemből származik ez a recept, nemsokára megosztom veletek a gyuvecs szerb változatát is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek