Boldogi nagyrózsa recept

Boldogi nagyrózsa
Boldogi nagyrózsa
receptkönyvben hozzászólások (98)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apumék látták a TV-ben ennek a süteménynek az elkészítését. Nagyon megtetszett nekik és nekem is. Kértek, nyomozzam ki, hol lehet ezt a formát megszerezni. Elég hamar sikerült a forma tulajdonosának lennem :).
Boldog községben van hagyománya ennek a süteménynek. Ha jól emlékszem, esküvöre szokták készíteni, a menyasszony keresztanyja süti.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én az olajból kiszedve kéztörlő papírra szoktam rakni, hogy a felesleges olajat felszívja róla.
Sütés közben elhasználódott olajat pótolni kell.
Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rózsafánkok, olajban sült rózsák

elkészítés

  1. A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral.
  2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűsségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
  3. 1 literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába,majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
  4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
  5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 713
elküldve: 9
receptkönyben: 88
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
30 recept

Hozzászólások (98)

Kodina77
Kodina77szo, 2014-02-15 19:20

Kedves Györgyi!
Éppen ma voltam a csömöri Hájas tészta és fánk fesztiválon, ahol kóstoltam ezt az isteni sütit. Biztosan a Tiéd is ilyen finom, remélem a segítségeddel én is megsüthetem eme csodát. Ezért én is szeretném elkérni a formakészítő elérhetőségét. E-mail címem: bbeate77@gmail.com
Köszönöm előre is a segítségedet, további jó sütögetést!
Beáta

vani75
vani75v, 2014-03-23 20:17

Kedves Györgyi!
Szeretném Én is elkérni a formakészítő címét ,és érdekelne az is mennyiért lehet megvásárolni.
Előre is köszönöm! Ani
vancsaani@gmail.com

BRegina84
BRegina84szo, 2014-01-25 15:54

Kedves Györgyi!

Ugy orulok, hogy ratalaltam a receptedre :-) regota keresem ezt a sutoformat, meg tudnad irni nekem is a keszito elerhetoseget? Es hogy milyen aron kesziti el a format? A cimem bredzsi1984@gmail.com
Nagyon szepen koszonom elore is, hatalmas segitseg ez nekem :-)

melis87
melis87cs, 2013-12-05 22:17

Kedves Györgyi,

megtennéd kérlek, hogy nekem is átküldöd a sütőforma készítőjének elérhetőségét?
melis87@freemail.hu

Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Melinda

kolan
kolansze, 2013-11-20 10:30

Kedves Györgyi!
Szeretném én is elkérni Tőled a forma gyártójának elérhetőségét.
A címem: koleman@citromail.hu.
Köszönöm előre is.
Anita

cbrigitta
cbrigittak, 2013-10-29 20:11

Kedves Györgyi!
Én is szeretném elkérni a boldogi Nagy rózsa forma készítőjének elérhetőségét, vagy azt hogy hol tudnék én is hozzájutni ilyen formához. Előre is köszönöm segítséged! Üdvözlettel: Brigi
cím: cznbrigitta@gmail.com

Ácsné Szili Ildikó
Ácsné Szili Ildikóp, 2013-08-30 15:23

Kedves Györgyi!

Szeretném elkérni a nagyrózsa forma készítőjének elérhetőségét.
Címem:acsnei@hotmail.com
Köszönöm szépen!
Ácsné ildi

DoriOcean
DoriOceanh, 2013-08-12 19:47

Kedves Györgyi!

Szeretném én is elkérni a forma készítőjének elérhetőségét.
Az emailcímem: sd85@freemail.hu
Előre is köszönöm!
Dóri

tksz
tkszszo, 2013-08-03 13:26

Kedves Györgyi!

Nagyon tetszik a recepted amit megosztottál velünk. A forma készítőjének az elérhetőségét elküldenéd a részemre? Köszönöm:

szarvas75@gmail.com

ladarp
ladarpv, 2013-07-21 15:22

Kedves Györgyi!

Szeretném népes családomat meglepni ezzel a finomsággal. Mi mást is kérhetnék; légy szíves (nekem is) küldd el a forma készítőjének elérhetőségét a ladarp@gmail.com címre. Előre is nagyon szépen köszönöm: ladarp /receptjeid nagy rajongója/

kovigyrogy
kovigyrogyh, 2013-07-22 00:03

Kedves Ladarp!
Email címre küldve az elérhetőség.
Örülök,hogy tetszenek a receptjeim.Köszönöm!
Üdvözlettel:Györgyi

eri4444
eri4444v, 2013-07-21 11:50

Kedves Györgyi! Légyszíves küldd el nekem is a készítő elérhetőségét!
Köszönettel!

lamosandrea
lamosandreav, 2013-06-02 09:46

Kedves Györgyi!
Szeretném én is elkérni a formagyártó elérhetőségét! Nekem csak kicsike méretben vannak ilyen formáim, nem kifejezetten haladós egy öt tagú családnak :-)
Köszönöm szépen! Üdvözlettel: Andi
csajkas.peterne@invitel.hu

nyevi70
nyevi70k, 2013-04-23 19:51

Kedves Györgyi!
Légy szíves küldd el nekem is a forma készítőjének elérhetőségét, én is láttam a múlt heti adást és szívesen megcsinálnálnám.
Köszönöm: Ági
nyevi70@freemail.hu

kovizita
kovizitasze, 2013-01-30 13:40

Kedves Györgyi!
Szeretném elkérni a forma készítőjének elérhetőségét. Fantasztikusan szép süti készül ezzel. (e-mail: kovacszitanora@gmail.com)
Köszönöm a segítséged
Zita

Palomine
Palominek, 2013-01-08 13:45

Kedves Györgyi!
Engem is érdekelne a készítő elérhetősége. (b.brigi.1983@gmail.com)
Nagymamám boldogi és sokat mesélt erről a süteményről.
Kis rózsa, nagy rózsa, lagzik ... :)
Örülnék ha sikerülne beszereznem.
Előre is köszönöm!

nostri
nostrik, 2012-06-26 11:45

Szervusztok! Új vagyok az oldalon, én is a sütőforma beszerzési helyét szeretném.
Köszönöm szépen, ha megkapom. madocreations@gmail.com

------------------------------
A neten érdekes módon több blogon hasonló formával sütött receptet találtam, igaz, hogy különböző nevük van, csillagfánk, virágfánk, rózsafánk, Florentin stb. stb.
a forma forrást sehol nem jelölik, mindenki örökölte, senki sem mostanában vette, de sokan keresik a blogokon. Egy helyen írták, hogy vásárokban még fellelhető...vidéken....
Ha valakit érdekel:
Külföldi oldalakon láttam ilyen sütit már, ha a googliban keresitek rosette irons a forma neve, vagy sweden rosette, és amerikai.
Szezononként sütik ezt a sütit-fánkot, változik a forma alakja, a karácsonyi gyönyörű,szarvas és hópehely alakzata van, ahogy olvastam díszitik ezekkel a sütikkel a karácsonyfát is...aztán van húsvéti, tojás és nyusziforma... Lehetne rendelni is,
de 12 ezer forinttól kezdődik az ára, annál drágább minél több forma van a szetben. Igaz abban 5 db forma is van, és egy nyél, ami az összes formához használható.
Minden esetre aki áldoz rá ennyi pénzért tud rendelni.
A fánk kisebb, mint ez a boldogi, a tésztája majdnem ugyanaz, azt hiszem abban a receptben nincs szódabikarbóna..

Csak érdekességből említettem.
Üdvözlettel: nostri

kovigyrogy
kovigyrogyk, 2012-06-26 21:20

Szia!
Köszönöm,meg fogom keresni.
Küldtem a címet.
Üdvözlettel:Györgyi

nostri
nostrik, 2012-06-26 21:32

Kedves Györgyi!

Igazán gyors voltál. Nagyon-nagyon köszönöm, hogy én is süthetek Boldogi-süteményt.
Köszönöm szépen!

Mona29
Mona29h, 2012-05-28 11:20

Kedves Györgyi!

Én is szeretném elkérni a formakészítő elérhetőségét.

Előre is köszönöm! További szép napot! :D

Üdv:
Mona
moni@postafiokja.hu

desmargo
desmargok, 2012-05-15 10:28

Kedves Györgyi!

Kérlek segíts nekem is, én is szeretném elkérni a formakészítő elérhetőségét.

köszönettel: Margó

email címem: margod@jafi.org

Melange7
Melange7k, 2012-04-24 20:01

Kedves Györgyi!
Nagyon megtetszett ez a különlegesség!Szeretném a formakészítő elérhetőségét elkérni.
Köszönöm szépen!
Melange

C :nmeth.hajnalka7@gmail.com

scarlett69
scarlett69sze, 2012-03-21 22:17

Nagymamám 6 éve meghalt, és több féle-fajta kiszúrót örököltem tőle, ilyenek azok a nyeles "kiszúrók" is, amikhez, a régi kézzel írott könyveiben nem találtam meg a receptet, arra emlékeztem, hogy forró zsiradékba, mintha valami palacsinta tészta szerűséget "szaggatott" volna bele, de nagyon bizonytalan voltam...így évek óta a kamrámban figyelnek a formák... Most viszont ideje életre kelteni azokat, köszönöm!!!

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
1329