Boldogi nagyrózsa recept

megosztás
0
Boldogi nagyrózsa
Boldogi nagyrózsa
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (140)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apumék látták a TV-ben ennek a süteménynek az elkészítését. Nagyon megtetszett nekik és nekem is. Kértek, nyomozzam ki, hol lehet ezt a formát megszerezni. Elég hamar sikerült a forma tulajdonosának lennem :).
Boldog községben van hagyománya ennek a süteménynek. Ha jól emlékszem, esküvöre szokták készíteni, a menyasszony keresztanyja süti.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én az olajból kiszedve kéztörlő papírra szoktam rakni, hogy a felesleges olajat felszívja róla.
Sütés közben elhasználódott olajat pótolni kell.
Kb. 20 db lesz ebből a mennyiségből.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rózsafánkok, olajban sült rózsák
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A tojásokat tálba ütjük, és összekeverjük a cukorral.
  2. Apránként hozzáadjuk a tejet, és annyi lisztet, hogy palacsintatészta sűrűsségű masszát kapjunk, plusz a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük. (A lisztet szűrőn átszűrjük, hogy ne legyen csomós.)
  3. 1 literes lábosba fél liter olajat öntünk, átmelegítjük, a nagyrózsa sütőformát belehelyezzük. Mikor már minden felforrósodott, akkor a vasat belemártjuk a tésztába,majd a forró olajba visszahelyezzük. Vigyázzunk, hogy ne merüljön bele, mert akkor sütés után nem jön le a formáról a sütemény. (2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején.)
  4. Hirtelen átsül (kb. 30 másodperc). Közben kicsit megrázogatjuk, majd az olajat lecsöpögtetjük róla, és tálcára helyezzük.
  5. Amikor az összes rózsa kisült, porcukorral gazdagon megszórva kínáljuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 23 006
elküldve: 15
receptkönyben: 123
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
52 recept

Hozzászólások (140)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gettosmile
Gettosmile v, 2016-09-25 13:40

Kedves Györgyi!
Én is szeretném elkérni a boldogi nagy rózsa forma készítőjének elérhetőségét, vagy azt hogy hol tudnék én is hozzájutni ilyen formához. Előre is köszönöm segítséged! Üdvözlettel: Getti

e.mail címem : rodryga@gmail.com

menyuska
menyuska szo, 2016-09-24 12:33

kedves Györgyi! A segítségedet kérném, már nagyon el vagyok keseredve, itt bőgök a konyhában, szerettem volna a szeretteimet meglepni ezzel a sütivel. Mindent a recept szerint csináltam, olaj felforrósít, benne a sütőforma, belemártom a tésztába, lecsöpög!!!!! Apró gyöngyök úsznak az olaj tetején, a tészta meg már olyan sűrű, próbáltam a megadott lisztmennyiséggel, ugyanaz történt ! Miért nem sikerül ??? :( Válaszodat előre is köszönöm!

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy szo, 2016-09-24 17:33

Menyuska! A forma biztos elég meleg? Nem kell sűrűbbnek lenni a tésztának.
Az olajba belerakod a formát,hogy jó felforrósodjon,majd belemártod a tésztába úgy hogy pár milliméter szabadon maradjon mert akkor nehezen tudod leszedni a formáról.Belerakod a forró olajba és már "rotyog" is.Nem tudom mi lehet a hiba.Esetleg az olajjal,vagy a liszttel van a baj.Nagyon sajnálom.Ne add fel!!!!!

menyuska
menyuska szo, 2016-09-24 17:52

Esetleg úgy tudom meg, hogy a forma elég forró-e, hogy mikor a tésztába merítem ,sercegnie kellene ???

menyuska
menyuska szo, 2016-09-24 17:49

Kedves Györgyi! A tészta olyan sűrű, mint egy jófajta gyümölcsjoghurt, folyik kissé, de nem csöpög! Azt honnan tudom, hogy elég forró-e az olaj? Mert nekem már úgy serceg, kissé durrog, de mikor a formát a tésztába mártom, az egyszerűen, annak ellenére, hogy nagyon sűrű, nem marad rajta! És sajnos nem vas formám van, hanem rozsdamentes, amiket mostanában lehet kapni, nem tudom, hogy az befolyásolja-e a dolgokat ???

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy v, 2016-09-25 07:27

Menyuska!Szerintem a formával van a baj.Ha a tészta megfelelő az olaj is akkor csak a forma a baj.Én nem próbáltam más formával,csak az eredeti boldogi fiatalember által készített vassal,és a receptúta is tőlük van.Már nagyon sok rendezvényen is láttam,hogy készítik a rózsát ugyanazzal a formával amit én is használok, 500 Ft-ért árulják mármint a kisült rózsa darabját!!!!Legutoljára Budapesten az ízek utcájában találkoztam vele.
Úgy gondolom a forma a bűnös :(

menyuska
menyuska v, 2016-09-25 09:01

Köszönöm szépen kedves válaszod, azért még próbálkozom, hátha... ha sikerül beszámolok róla!

Lia81
Lia81 v, 2016-02-21 22:18

Kedves Györgyi! Kérlek küld el nekem a formakészítő elérhetőségét. A 6 éves gyermekem ezt kéri a névnapjára megsütni. itsy81@freemail.hu
Köszönöm neked!

kmery
kmery szo, 2015-12-19 16:30

Kedves Györgyi!
Köszönöm a jó kis recepteket:)
Tudnál segíteni? A boldogi nagyrózsa után nyomozok.
köszönöm a segítséget: marie.keczely@gmail.com
Boldog ünnepeket!

mmeva
mmeva v, 2015-11-08 17:02

Kedves Györgyi!
Nagyon tetszik ez a palacsintakészítő! Szeretnélek megkérni, hogy küldd el nekem a forma készítőjének elérhetőségét.

Annyira szeretnék az unokámnak ilyet készíteni!
Előre is köszönöm. E-mail cimem: mmeva@freemail.hu

Beste
Beste szo, 2015-02-21 00:13

Kedves Gyöngyi!
Légy szíves küld el nekem is rózsafánk forma készítőjének elérhetőségét!
csanad08@gmail.com
Előre is köszönöm szépen!
Üdv.: Beste

alexandra8
alexandra8 h, 2015-02-09 11:54

szia!
Szakmai kérdést szeretnék neked feltenni. Én nekem van ilyen formám már többször próbálkoztam vele, nem igazán sikerült.( nem adtam fel) Néztem jó pár videót és azokat a hibákat ki is küszöböltem, de jelen pillanatban van egy dolog amit nem tudok megoldani. Szerinted miért van az, hogy sütés közben le sül a formámról a tészta, és puha marad.... receptem nem jó?
szasz.alexandra.anna@gmail.com címre ha válaszolnál akkor azt megköszönném. További szép napot
Üdv: Alexandra

Kinga-Laci
Kinga-Laci szo, 2015-01-24 01:52

Kedves Györgyi! Már régóta keresem ezt a receptet, nagyon örültem neki! :) Lennél olyan kedves, és nekem is elküldenéd, hogy honnan lehet beszerezni ezt a formát? Email: huszkakinga@vipmail.hu. Nagyon megköszönném! :) Üdv, Kinga

vincze83
vincze83 sze, 2014-10-01 09:23

Kedves Gyöngyi!

Nekem van ilyen formám ,még gyerekkoromból. Arra lennék kíváncsi hogy ha előzőnap megsütöm,másnapra még élvezhető marad? Iskolába lenne készítve.

johnywalker
johnywalker sze, 2014-08-13 12:54

Kedves Györgyi,
Én is a formáról szeretnék érdeklődni, kérem küldje el nekem az alábbi e-mail címre a forma készítőjének elérhetőségét, illetve - ha van - árlistát.

E-mail: klezlil@gmail.com

Köszönöm,

KL

GySzilvi
GySzilvi v, 2014-06-08 15:17

Kedves Györgyi!
Tegnap egy fesztiválon volt módomban megcsodálni és megkóstolni ezt a sütit. Nagyon szeretnék én is megsütni a családomnak, légyszíves add meg nekem is a forma készítő elérhetőségét :-)

e-mail: szilvi.gy@gmail.com Előre is köszönöm: Szilvi

kovigyrogy
Kovács Györgyi / kovigyrogy cs, 2014-06-26 20:19

Nyugodtan érdeklődjetek nálam,eddig is mindenkinek elküldtem az elérhetőséget privátba,ezután is mindenkinek elküldöm!! Üdvözlettel:Györgyi

szuzi06
szuzi06 sze, 2014-06-04 18:15

Kedves Györgyi!
Szeretném elkérni a forma készítőjének elérhetőségét. Fantasztikusan szép süti készül ezzel. Szeretném én is meglepni ilyennel a családomat.
Üdvözlettel: Tünde
e-mail :szuzi06@freemail.hu

szuzi06
szuzi06 sze, 2014-06-04 18:11

Kedves Györgyi!
Szeretném elkérni a forma készítőjének elérhetőségét. Nagyon tetszik a süti és szeretném meglepni a családomat ilyennel én is :) Köszönöm előre is!
üdvözlettel : Tünde
e-mail: szuzi06@freemail.hu

Ad-Rika
Ad-Rika szo, 2014-05-24 23:25

Kedves Györgyi! Talán már meg sem lepődsz - mint szinte mindenki, én is - a sütőforma készítőjének az elérhetőségét szeretném kérni tőled :-) Nagyon köszönöm előre is! Üdvözlettel: Adrienn email: aurum@mailbox.hu

A.Eszter
A.Eszter k, 2014-05-13 12:23

Kedves Györgyi!
Én is láttam egy tévéműsorban ezt a szép és gondolom finom édességet, de nekem is sütőforma gondjaim vannak...
Ha lehet a formakészítő címét nekem is elküldenéd, és érdekelne az is mennyiért készíti?
Előre is köszönöm! Eszter
abaffy.eszter@pte.hu

Kodina77
Kodina77 szo, 2014-02-15 19:20

Kedves Györgyi!
Éppen ma voltam a csömöri Hájas tészta és fánk fesztiválon, ahol kóstoltam ezt az isteni sütit. Biztosan a Tiéd is ilyen finom, remélem a segítségeddel én is megsüthetem eme csodát. Ezért én is szeretném elkérni a formakészítő elérhetőségét. E-mail címem: bbeate77@gmail.com
Köszönöm előre is a segítségedet, további jó sütögetést!
Beáta

vani75
vani75 v, 2014-03-23 20:17

Kedves Györgyi!
Szeretném Én is elkérni a formakészítő címét ,és érdekelne az is mennyiért lehet megvásárolni.
Előre is köszönöm! Ani
vancsaani@gmail.com

BRegina84
BRegina84 szo, 2014-01-25 15:54

Kedves Györgyi!

Ugy orulok, hogy ratalaltam a receptedre :-) regota keresem ezt a sutoformat, meg tudnad irni nekem is a keszito elerhetoseget? Es hogy milyen aron kesziti el a format? A cimem bredzsi1984@gmail.com
Nagyon szepen koszonom elore is, hatalmas segitseg ez nekem :-)

melis87
melis87 cs, 2013-12-05 22:17

Kedves Györgyi,

megtennéd kérlek, hogy nekem is átküldöd a sütőforma készítőjének elérhetőségét?
melis87@freemail.hu

Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Melinda

kolan
kolan sze, 2013-11-20 10:30

Kedves Györgyi!
Szeretném én is elkérni Tőled a forma gyártójának elérhetőségét.
A címem: koleman@citromail.hu.
Köszönöm előre is.
Anita

1328