r
Nosalty Logó

Bohém kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Bohém kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3797.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    755 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.2 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. Válasszuk külön a tojások sárgáját a tojások fehérjétől. A sárgákhoz hozzáadjuk a fele a cukrot, az olajat, és addig habosítjuk, amíg krémes és halványsárga nem lesz. A fehérjéket félig felverjük a sóval, majd kanalanként beledolgozzuk a maradék cukrot, és jó kemény habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a habba a tojássárgás masszát, majd a sütőporral, a dióval, a kakaóval elkevert lisztet is beledolgozzuk.
  2. Öntsük a keveréket egy 20x30 cm, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Tűpróba ajánlott. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a széleit minden oldalon vágjuk le kb. 5 mm szélesen, és daraboljuk fel kocka vagy téglalap alakúra.
  3. A kockákat szurkáljuk meg néhány helyen villával (így jobban felszívja a szirupot), és locsoljuk meg egy-egy evőkanál forró sziruppal.
  4. Minden kockára egy kanál segítségével öntsünk a csokoládéból (nyugodtan lefolyhat az oldalaira), és hagyjuk egy órát pihenni. Tálalás előtt minden kocka tetejére tegyünk a krémből egy tortadíszítő csővel kis halmokat, és tetszés szerint díszítve, de el is maradhat, szervírozhatjuk.

Szirup

  1. Egy kisebb, dupla falú edényben olvasszuk meg a cukrot, amíg aranysárga színű nem lesz (legyünk óvatosak, hogy oda ne égessük), vegyük le a tűzről, öntsük hozzá vizet, és tegyük vissza a tűzre, hogy a karamell teljesen feloldódjon. Amikor elolvadt, zárjuk el alatta a tűzet, adjuk hozzá a rumot.

Máz

  1. Melegítsük össze a tejszínt és a tejet, és ha forrásban van, adjuk hozzá a felaprított csokoládét.

Krém

  1. A csokoládét és a tejszínt olvasszuk össze, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd 3-4 órára tegyük a hűtőbe pihenni. A hűtött krémből verjünk levegős habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 × 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2351
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy fantasztikus ízvilágú, izgalmas sütemény. Valóban, mint a Bohémélet. Érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Piskóta

Szirup

Máz

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek