Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bögrés császármorzsa

Bögrés császármorzsa
Bögrés császármorzsa
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága nagymamám receptje, amit gyerekkorom óta szeretek, de mára már én készítem el, az én ízlésem szerint... egyik kedvenc ételem, bárhol, bármikor...:)

hozzávalók / 4 adag

Császármorzsához

  • 1 bögre finomliszt
  • 2 bögre búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 púpozott ek cukor (de lehet egy csomag vaníliás cukor is)
  • 4 dl tej (de annyi tej kell hozzá, hogy elég híg legyen, hogy kiöntsük a keverőtálból a serpenyőbe)

Sütéshez

  • 10 dkg vaj (de lehet margarinnal is sütni)

ajánlat

A tetejét porcukorral megszórjuk, mellé pedig lekvárt tálalunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Alapanyagok összekeverése

  1. A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük.
  2. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk.
  3. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll, még tehetünk hozzá tejet.

Sütés

  1. A vajat a tűzön felolvasztjuk, beleöntjük a masszát, és lefedjük.
  2. Amikor már jól megpirult az alja, akkor összetörjük, és közepes lángon sütjük, amíg jól át nem sül.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 147 345
elküldve: 14
receptkönyvben: 445
elkészítve: 52/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Dora Herrmann

Mióta szakács: 2014.01.17.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

smarni, császármorzsa, bögrés smarni

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini Tue, 2016-08-23 10:39

Lehet a tetejét porcukorral megszórni és tepsiben, sütőben is sütni. Én szeretem ezt a receptet, köszönöm Dorának.

Kodak
Kodak / Kodak Fri, 2015-04-17 20:01

Kicsit kevés bele az az egy evőkanál cukor...Ekkora mennyiség nálam elég nehezen fért el a serpenyőben, de végül azért sikerült összetördelve megsütni. Lekvárral ehető, önmagában nincs sok íze.

768
finomliszt 1 bögre
búzadara 2 bögre
tojás 1 db
1 csipet
cukor 1 púpozott ek
tej 4 dl
vaj 10 dkg