Bográcsos vegyespörkölt recept

1 adag
1053
kcal
Bográcsos vegyespörkölt
Bográcsos vegyespörkölt
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leírhatatlan hangulata van bográcsozásnak. Amíg az étel fő, lehet beszélgetni, kvaterkázni, játszani, de nem szabad elfelejtkezni a tűzről sem. Égjen a tűz, de ne gyújtsuk fel a fél falut. Égjen a tűz, de ne égjen le az étel, mert akkor mi is égünk.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Friss kenyérrel, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marhapörkölt bográcsban, vegyespörkölt, sertéspörkölt bográcsban készítve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk. A körmöket, farkakat, füleket szintén megtisztítjuk. A húsokat nagyobb kockákra(darabokra) vágjuk, természetesen a körmöket, füleket, farkakat is.
  2. A bográcsba tett felszeletelt szalonnának kisütjük a zsírját, és a sült szalonnákat kiszedjük belőle, félretesszük. Az így nyert zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát lassú tűz fölött aranysárgára sütjük. 
  3. Mérsékeljük a tüzet, és a lapockák kivételével az összes húst (a csülökcsontot is) a bográcsba tesszük, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pörköljük. Rászórjuk az őrölt paprikát, összekeverjük, majd jöhet a vörösbor, a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek. 
  4. Egy órányi főzés után mehet bele a feldarabolt sertéslapocka, és annyira tüzeljünk, hogy a pörkölt éppen csak mozogjon. Készre főzzük, ügyelve arra, ahogy fő a hús, úgy sűrűsödik a pörkölt, kevés vizet öntünk hozzá, akár többször is, szükség szerint sózzuk. 
  • költség: 5200 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 782
elküldve: 1
receptkönyben: 71
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
215 recept

Hozzászólások (4)

Gregor
Gregorcs, 2013-01-10 17:45

Ezt érdemes elmenteni. Nyáron jó lesz a Tisza-parti kempingben.

Marcsisef
Marcsisefh, 2013-01-14 19:49

Kedves Gregor.
"Helyes a bőgés oroszlán" nem csak elmenteni érdemes, hanem megfőzni is. Kempingezéskor, kalákakor, egyszóval mindig amikor van hús, van tűz, van bogrács és éhes társaság.
Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá.
Üdv. Marcsi

Legfrissebb cikkek

20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
20+1 rémisztő, de finom étel Halloweenre
Nemcsak a kreatív ételművészek, hanem már te is készíthetsz szellemes ötletekből gyúrt ételeket Halloweenre. Rémisztőek, de állítólag annál finomabbak. Mutatjuk a legjobbakat!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
Harmadszor is Együnk Egymásért!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén októberben harmadjára szervezi meg Adománygyűjtő Akcióját az Élelmezési Világnap kapcsán. Még ezen a héten várják az adományokat! (x)
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Ez történik, ha fémet raksz a mikróba
Gyerekként az ember minden olyat kipróbálna, amit a szülők szigorúan megtiltanak. Ilyen például egy villa berakása a mikróba. De vajon mi történik, ha tényleg berakjuk?
1053