Bográcsos vegyespörkölt recept

Bográcsos vegyespörkölt
Bográcsos vegyespörkölt
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Leírhatatlan hangulata van bográcsozásnak. Amíg az étel fő, lehet beszélgetni, kvaterkázni, játszani, de nem szabad elfelejtkezni a tűzről sem. Égjen a tűz, de ne gyújtsuk fel a fél falut. Égjen a tűz, de ne égjen le az étel, mert akkor mi is égünk.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Friss kenyérrel, salátával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marhapörkölt bográcsban, vegyespörkölt, sertéspörkölt bográcsban készítve

elkészítés

  1. A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk. A körmöket, farkakat, füleket szintén megtisztítjuk. A húsokat nagyobb kockákra(darabokra) vágjuk, természetesen a körmöket, füleket, farkakat is.
  2. A bográcsba tett felszeletelt szalonnának kisütjük a zsírját, és a sült szalonnákat kiszedjük belőle, félretesszük. Az így nyert zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát lassú tűz fölött aranysárgára sütjük. 
  3. Mérsékeljük a tüzet, és a lapockák kivételével az összes húst (a csülökcsontot is) a bográcsba tesszük, és folyamatos kevergetés közben fehéredésig pörköljük. Rászórjuk az őrölt paprikát, összekeverjük, majd jöhet a vörösbor, a paprika, paradicsom, fokhagyma és a fűszerek. 
  4. Egy órányi főzés után mehet bele a feldarabolt sertéslapocka, és annyira tüzeljünk, hogy a pörkölt éppen csak mozogjon. Készre főzzük, ügyelve arra, ahogy fő a hús, úgy sűrűsödik a pörkölt, kevés vizet öntünk hozzá, akár többször is, szükség szerint sózzuk. 
  • költség: 5200 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 645
elküldve: 0
receptkönyben: 56
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
211 recept

Hozzászólások (4)

Gregor
Gregorcs, 2013-01-10 18:45

Ezt érdemes elmenteni. Nyáron jó lesz a Tisza-parti kempingben.

Marcsisef
Marcsisefh, 2013-01-14 20:49

Kedves Gregor.
"Helyes a bőgés oroszlán" nem csak elmenteni érdemes, hanem megfőzni is. Kempingezéskor, kalákakor, egyszóval mindig amikor van hús, van tűz, van bogrács és éhes társaság.
Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá.
Üdv. Marcsi

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
1056