r
Nosalty Logó

Bográcsgulyás GastroHobbi módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Bográcsgulyás GastroHobbi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1306 micro
  • β-karotin
    3643 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 721 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    308.1 g

Zsír

  • Összesen
    321.8 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8220.7 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    401 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    882 mg
  • Foszfor
    4329 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    4951.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2923 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    673 mg
  • D vitamin:
    1096 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    1214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    10447 micro
  • β-karotin
    29145 micro
  • β-crypt
    760 micro
  • Likopin
    10295 micro
  • Lut-zea
    4475 micro
Összesen 5771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    154 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a sertészsíron üvegesre pirítjuk. Ha már a szomszéd is érzi a finom pirított hagyma illatát, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott kétféle paprikát, és egy sűrű lecsós alapot főzünk.
  2. Ha kész az alap, rádobjuk a kockára vágott sertéslapockát, és gyakori kevergetés mellett, fehéredésig pároljuk a húst, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. A főzés során én folyamatosan szoktam pótolni a vizet, nem szoktam hirtelen sok vízzel felönteni, mert a finom, sűrű gulyást szeretem.
  4. Amikor úgy ítéljük meg, hogy a hús már olyan félpuha állagú, beletesszük a levesbe a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, kockázott zellert, majd tovább főzzük.
  5. A kockára vágott burgonyát akkor adjuk a leveshez, amikor már a zöldségek és a hús is majdnem jó, mert a krumpli gyorsan megfő.
  6. A burgonya hozzáadása után, ha szükséges, utána fűszerezzük a levest.
  7. Tejföllel meglocsolva, petrezselyemzölddel meghintve, forrón tálaljuk.
  8. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10169
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor néhány napra bogrács közelébe jutok, legalább egyszer biztosan készítek gulyást, mert ez az egyik nagy kedvencem. A szabad tűzön való főzésnek nincs párja, az ízek, az illatok, valami különleges varázslat lengi át ezeket a pillanatokat. Legyen az egy baráti összejövetel vagy egy családi esemény, ha bográcsban készítjük az ételt, biztosan nagy sikert aratunk, és talán nem is találni olyan embert széles e hazában, aki ne szeretné a gulyást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!