r
Nosalty Logó

Bodzatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bodzatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Összesen 5280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 440 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    362.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2205.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    836 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.7 g
  • Cukor
    235 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3382 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 5280 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához:

  1. Válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját, a tojássárgájával keverjük össze a cukrot, a sót és a szódabikarbónát.
  2. Keverjük hozzá a fehérje kivételével a többi hozzávalót, a vizet úgy adagoljuk, hogy sűrű massza legyen.
  3. Óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjéket is.
  4. Kiolajozott sütőformában süssük meg.

A krémhez:

  1. A bodzavirágnak vagdossuk le a virágait, belemehetnek a vékonyabb szárak is. Ne mossuk meg, szedjük tiszta helyről (és kerüljük ki a levéltetveket:) )!
  2. A vízzel és a citrompótlóval turmixoljuk össze.
  3. Keverjük össze a pudingport egy kevés hideg tejjel. A többi tejet a margarinnal együtt forraljuk fel, és amikor már éppen felforrt, keverjük bele a bodzaturmixot, a cukrot és a tejes pudingot. (Van, aki a margarint inkább utólag keveri a krémhez, én ehhez türelmetlen vagyok, de úgy is jó!)
  4. A kihűlt tésztát vágjuk három rétegre, töltsük meg és borítsuk be a kihűlt krémmel, és díszítsük, ahogy jólesik!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1760
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 15.

Receptkategóriák

Itt a bodzavirágzás ideje, muszáj kihasználni, hogy van néhány bokor a kertben... Akik kóstolták, dicsérték! A krémet csináltam már külön sütött lapokkal is, akkor több volt benne a folyadék, kevesebb a margarin. Most a torta változat volt soron, ami lankás domb formájúra sikerült, így gyorsan nevet is kapott: Lanka-hegyi bodzatorta.

Hozzávalók

A tésztához:

A krémhez:

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek