Bodzaszörp Mery-Enn konyhájából recept

Bodzaszörp Mery-Enn konyhájából
Bodzaszörp Mery-Enn konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a befőzés, eltevés szezonját mindig a bodza kezdi meg. Olcsó és egyszerű módja, hogy egészséges tartósító- és színezékmentes italt fogyasszunk.
További bodzás recepteket, és hogy mi a különbség a fekete bodza és a gyalog bodza között a blogomon találhattok.

hozzávalók / 10 adag

  • 25 db bodzavirág
  • 5 l víz
  • 3 kg cukor
  • 1 citrom leve
  • 1 doboz citrompótló (kis sárga dobozos, tablettás) 
  • esetleg valamilyen tartósítószer (borkősav, Na-benzoát)

ajánlat

Hűtőszekrényben több hétig eláll.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: ital
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzaital, szörp bodzavirágból, bodzaszörp
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy nagy üvegbe, edénybe tesszük, a cukor kivételével.
  2. Legalább egy éjszakán át hagyjuk állni.
  3. Ezt követően a virágokat leszedjük a víz tetejéről, majd konyharuhán vagy sűrű szitán átszűrjük azt.
  4. Hozzáadjuk a cukrot, addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik.
  5. Üvegekbe töltjük, és hűtőben tároljuk.
  6. Kb. 0,5 dl szörp 3 dl bodzaital elkészítéséhez elegendő.
  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 745
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mery-Enn

Mióta szakács: 2013.01.07.
14 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!