Bodzás sütemény recept

1 adag
888
kcal
Bodzás sütemény
Bodzás sütemény
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapi bulira készült ez a süti. Bodzakedvelőknek ajánlom!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mjuka rutor med fladerkrem, bodzakrémes kockák, bodzás süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt közepes hőmérsékletűre előmelegítjük.
  2. Egy  kb. 20 x 30-as tepsit kivajazunk, kilisztezünk.
  3. A tojásokat a szörppel és a cukorral habosra keverjük.
  4. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Tepsibe öntjük és kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. A krémhez a tojássárgáját a cukorral, a liszttel és a szörppel elkeverjük. Vízgőz fölött folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. Félidőben beletesszük a citromlevet. Hagyjuk kihűlni, ezután belekerjük a lágy vajat és a reszelt citromhéjat.
  7. A tésztát félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  8. Porcukorral meghintve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*25 cm
  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 19 939
elküldve: 9
receptkönyben: 466
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (16)

perger.erika
perger.erikasze, 2012-06-13 09:07

Megcsináltam nagyon finom lett! Második alkalommal a krémbe a szörpöt eper velővel, a citromot bodza szörppel cseréltem ki, nagyon finom volt. Köszönöm

Szta
Sztav, 2012-06-10 13:12

Szia! Én kuglóf formába tettem, úgy sütöttem meg. Nagyon guszta, az biztos. Most vettem ki a hűtőből, remélem a vendégeknek is ízleni fog :)
Köszönöm a receptet.

tekiroll
tekirollszo, 2011-05-28 20:10

Vendégváró sütinek készült, nagyon bíztam benne, hogy fincsi lesz! Csúszott is rendesen mindenkinek, még egy kiadós ebéd után is! Köszönjük! :)

sepivi
sepivics, 2011-05-19 08:09

Köszönöm a segítséget! Meg is csináltam, nagy sikere volt. Finom!

sepivi
sepivik, 2011-05-17 19:24

Holnap szeretnem megcsinalni a sutit, mert nagyon tetszik az otlet es mert ma tettunk el jo sok uveg bodzaszirupot. Es ez lenne a kerdes. (lehet hulye kerdes, akkor bocs :) A masfel deci bodzaszorp az bodzaszirup, vagy masfel decire higitok fel egy szirupot es ez kerul bele??? Ha esetleg tudnatok ma vagy legkesobb holnap delig irni, mert a vendegek vacsorara jonnek. Koszonom. sepivi

jaj_anyu
jaj_anyucs, 2011-05-05 11:13

Megcsináltam! Nagyon-nagyon finom. A gyerekeim elnevezték nyuszisütinek, mert olyan pihe-puha a tésztája, mint a nyuszi szőre. Köszönöm a receptet. Noémi

Bia
Biasze, 2010-06-16 21:38

Van itthon bodzaszörpöm,házi.Meg kell csinálnom.Köszi.Kiki!Üdv:Bogi

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-05-31 06:05

SZia Zit! Kapható Yo márkanévre hallgató szörpcsalád, nagyon finom. (Adalék, tartósító és szinezék mentes) Én abból készítettem. Üdv kiki

Zit
Zitszo, 2011-02-19 14:34

De aranyos vagy, Kiki, köszönöm a tippet! :-)) Ha elkészítettem, okvetlen referálok.

Zit
Zitszo, 2010-05-29 08:39

Úúúú, Kiki!! Ezt muszáj megcsinálnom!! :-))) Férjemmel nagy bodza rajongók vagyunk, csak kár, hogy egyetlenegy bokor sincs közel-távol a környéken. :-(((((

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
888