Birsalmasajt Serrano sonkával és Manchego sajttal recept

Birsalmasajt Serrano sonkával és Manchego sajttal
Birsalmasajt Serrano sonkával és Manchego sajttal
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már egyszer készítünk birsalmasajtot, érdemes kipróbálni az alábbi, nagyon egyszerű tapast.
Nem hiába, tudnak a spanyolok valamit: a sonka, a birs és a juhsajt találkozása maradandó élményt nyújt.
Ha nem kapunk Manchego sajtot (ami könnyen megeshet, én is megküzdöttem érte), helyettesíthetjük más, érett juhsajttal.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

birsalmasajt Serrano sonkával és juhsajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkaszeleteket éles késsel hosszában elfelezzük.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és néhány pillanat alatt ropogósra sütjük benne a sonkákat. Konyhai papírtörlővel felitatjuk róluk a felesleges zsiradékot.
  3. A kb. 3 mm vastag birsalmasajt szeletből 12 csinos rombusz alakú darabot gyártunk.
  4. A juhsajtból hosszúkás háromszögeket vagdosunk.
  5. Ráültetünk mindegyik Serrano sonka chipsre egy birsszeletet és arra jön a Manchego sajt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 688
elküldve: 4
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra h, 2011-01-10 22:21

nyers sonkával is finom, és persze lehet pármaival is, bár az sem olcsóbb:-(...
megsütni a textúrák játéka miatt érdemes

gabormasszőr
Bloemcake / gabormasszőr k, 2010-12-14 09:42

Nem tűnik olcsó fogásnak. A serranói sonkát megsütni... nem lesz sós nagyon? Én nyers sonkával is el tudnám képzelni. Csodás lehet, kipróbálom, mihelyt a sajt ehetővé szilárdul és lesz pénzem serranói sonkára. (Pármaival se lehet rossz :-) )

187