r
Nosalty Logó

Birsalmás saslik mexikói rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Birsalmás saslik mexikói rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4046 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    365.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2023 micro
Összesen 1012 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    240.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2672 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1463 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8091 micro
Összesen 4046 kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, hagymát, cukkinit 3-5 cm-es darabokra vágjuk, zöldfűszeres (rozmaring, tárkony, kakukkfű, én szívesen használok levendulát, ami nagyon jó ízt ad a húsnak) olajban 1 éjszakát pácoljuk.
  2. A húst, hagymát, cukkinit felhúzzuk a nyársra, és a tepsire keresztbe fektetve betesszük a sütőbe. Jó tanács: a tepsi aljára tegyünk alufóliát, így nem ég oda! A húst 10 percenként locsoljuk meg a saját páclevével, és kicsi vízzel. Kb. 1,5- 2 óráig süssük közepes, majd alacsony lángon, hogy a hús jó puha legyen. Az utolsó fél órában a húst megkenjük birsalmalekvárral, hogy az ízek beleivódjanak a húsba, további locsolgatás mellett sütögetjük tovább.
  3. A rizst elkészítjük, és a párolt zöldségekkel összekeverjük, tálaljuk a saslik mellé!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1878
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kísérletező kedv hozta létre, és nagyon ízletes lett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk