r
Nosalty Logó

Bifteki burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Bifteki burger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 652 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 3928 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Összesen 109 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2372.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    1480 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    10100 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 652 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.9 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14235 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    1521 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    3481 mg
  • Nátrium
    8075 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2554.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    47 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    515 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    846 micro
  • Kolin:
    1420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    544 micro
  • β-karotin
    8883 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    60598 micro
  • Lut-zea
    5224 micro
Összesen 3928 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1708 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A bifteki alapanyagait jól összegyúrjuk, majd két órára a hűtőben állni hagyjuk, előkészíthető előző este is, minél többet áll, annál jobban összeérnek az ízek, de ha sietünk, természetesen azonnal is felhasználható.
  2. Amíg a bifteki a hűtőben várakozik, összekeverjük a két mártásunkat.
  3. Előkészítjük a választásunk szerinti zsemlebucikat, felvágjuk a körethez a salátát.
  4. A bifteki masszánkból tenyérnyi pogácsákat formázunk, ha fetásat csinálunk, itt megy bele a közepébe, és a tenyerünkkel a pogácsák két oldalát jól megcsapkodjuk, hogy a felületük sima-egyenes legyen, jobban átsül.
  5. Sokféleképpen süthetjuk: ha a bifteki burgerunkat közepesen átsülve (medium) szeretjük, akkor egy kis olívaolajon, serpenyőben mindegyik oldalán 3-4 percig sütjük, ha jól átsülve (well done), akkor 5-6 percig, vagy a sütőben 200 fokon 20 perc alatt kész, vagy a sütő grilljén (tepsi az alsó rácson) 10-10 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16485
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 05.

Ajánló

Kerti partira, grillezéshez szuper... Kóla, hideg sör...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A bifteki-burger-húspogácsa-fasírt-csevap-hamburger-miccs-stb.stb. állítólag Mongóliából származik eredetileg , a mongol nomádoktól az onnan nyugatra vándorló népek által ismertük meg mi Európában, nyugatról, Hamburgból (innen a hamburger) egy amerikai vitte át az újvilágba, és ezáltal lett Amerika legnépszerűbb étele. A concept mindenhol ugyanaz, a vagdalt hús fűszerezése teszi tájjellegűvé, ezért is a sokféle név...   A bifteki nemcsak burgerként tálalható, hanem nagyon sok másféle körettel vagy főzelékekhez köretként.. Ebből az adagból 10 nagy (emberes) bifteki jön ki, nekem ma 14 darab közepes, fetával a közepében... Ez a fűszerezés és a mártások Vangelis Driskas mesterszakács kreációi, én nem változtattam rajtuk, mert az íze pont így fantasztikus, de a fűszerezésnél természetesen szabadjára engedhetjük a fantáziánkat...

Hozzávalók

A húshoz

A mustáros szószhoz

Az édes-savanyú paradicsomszószhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek