r
Nosalty Logó

Betyárkrumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Betyárkrumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1737 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 289 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4365.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    2878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    982 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1737 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított krumplit és hagymát 8 cikkre vágjuk, ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket és az olajat, majd jól összekeverjük.
  3. Előmelegített sütőben, időnként megforgatva, kb. 40 percig sütjük.
  4. Közben egy serpenyőben előpirítjuk a felkarikázott kolbászt, hogy a fölösleges zsíradék kisüljön belőle.
  5. Mikor már megpuhult a krumpli a sütőben, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kolbászt és összekeverjük.
  6. Még olyan 5 percre visszatesszük, hogy egy kicsit együtt is süljenek.
  7. Ízlés szerint még rádobunk egy adag reszelt sajtot, vagy előre ízesített tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 797
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 103767
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

Én főleg őszi/téli hétköznapokon szeretem, amikor hazaérve nem vágyom másra, csak egy könnyen elkészíthető vacsira, amivel bekuckózhatok a tévé elé, egy fárasztó nap zárásaként. A sütőből kivéve önmagában is isteni, de én meg szoktam pakolni még egy kis sajttal vagy ízesített tejföllel, ami lehet borsos, chilis, vagy piros arannyal megbolondított. A kolbász remekül helyettesíthető szalonnával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor kicsi voltam, Édesanyám sokszor készítette el ezt az ételt. Nagyon egyszerű, és igen kiadós. Amikor sütés közben megérzem az illatát, megint olyan, mintha otthon ülnék az asztalnál, türelmetlenül várva a finom vacsit.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek