r
Nosalty Logó

Betyárgombóc nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Betyárgombóc nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsgombóchoz (16 db)

A szafthoz

A nokedlihez

Összesen 621 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsgombóchoz (16 db)

A szafthoz

A nokedlihez

Összesen 2473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsgombóchoz (16 db)

A szafthoz

A nokedlihez

Összesen 155 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1303 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 621 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    968 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5212 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1724 mg
  • Nátrium
    2546 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1035.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    645 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 2473 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz (16 db)

A szafthoz

A nokedlihez

Elkészítés

A húsgombóchoz (16 db)

  1. A gombócokhoz összekeverjük a hozzávalókat: annyi zsemlemorzsát tegyünk bele, hogy jól formázható masszát kapjunk. Kb. 16 kis gombócot gömbölyítünk belőle.
  2. Egy nagyobb, magasabb falú serpenyőben (Ø 27) megdinszteljük a hagymát az olajon, rátesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, a szeletelt gombát, majd pár percig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a paprikával, és felengedjük 3 dl vízzel.
  3. Mikor forr, egyesével belerakosgatjuk a gombócokat, és lefedve kb. 30 percig főzzük. Kanál segítségével időnként forgassuk meg a gombócokat, és keverés helyett inkább rázogassuk az edényt, hogy a gombócok ne törjenek össze. (Ha szükséges pótoljuk a vizet, legyen elég szaftja még a végén is!)
  4. Közben összekeverjük a nokedli hozzávalóit is, és bő, forrásban levő sós vízbe szaggatjuk egy (kis)kanál segítségével. Megkavarjuk, hogy ne ragadjanak le az edény aljára, és megvárjuk, míg mind feljön a víz felszínére. Pár percig még főzzük őket, majd leszűrjük.
  5. Mikor a gombócok megfőttek, hozzáöntjük a csomómentesre kevert lisztes tejfölt, kíméletesen elkeverjük benne, és megvárjuk, hogy rotyogjon egyet.
  6. Végül beleöntjük a kifőtt nokedlit is, óvatosan összerázzuk, és azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11924
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jade blogja ismét elvarázsolt! Viszonylag ritkán készítek hagyományos ételeket, de ez a nokedlis betyárgombóc nem hagyott nyugodni... Így végül megszavaztam neki egy esélyt. Első lett a toplistán, ezentúl ha ilyen típusú ételre vágyunk, biztos ezt fogom újra elkészíteni!!

Hozzávalók

A húsgombóchoz (16 db)

A szafthoz

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?