r
Nosalty Logó

Besameles rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
picizsuzsi
Besameles rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

rakott karfiol

besamell

Összesen 712 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

rakott karfiol

besamell

Összesen 2846 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír

rakott karfiol

besamell

Összesen 117 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    1019 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 712 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.5 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7581 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1811 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    4074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    765.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    214 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 2846 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

rakott karfiol

besamell

Elkészítés

rakott karfiol

  1. A tojásokat és a burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A karfiolt vegetás (másfél teáskanál) vízben, forrástól számítva maximum 10 percig főzzük (a mirelitnek ennyi is elég, ha "rendes" zöldséggel dolgozunk, addig főzzük, amíg puha nem lesz).
  3. Miközben főnek a dolgok, elkészítjük a besamel szószt. A lisztet és az olajat picit pirítjuk, hozzáadjuk a tejet, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Másfél teáskanál vegetával ízesítjük (margarinnal természetesen jobb, de sajnos a helyi viszonyokhoz kellett alkalmazkodni). A férjemmel a szerecsendiót nem szeretjük, így én ezt az összetevőt elhagyom.
  4. Ha megfőttek a hozzávalók, kicsit hagyjuk őket kihűlni, majd megpucoljuk őket.
  5. Egy jénai tál alját pici olívaolajjal kikenjük, majd belekarikázzuk a krumplit. Ez lesz az első réteg. Utána tojás, a kolbász és a hagyma egyik fele, majd egy kis besamel szósz és sajt egyenletesen eloszlatva. Erre jön a karfiol, majd rárakjuk a maradék tojást, kolbászt, hagymát és végül a sajtot. Természetesen a hozzávalók mennyisége egyéni, mi nagyon sajtosan szeretjük.
  6. 200 fokos sütőben, az étel tetején lévő sajt pirulásáig sütjük. Maximum fél óra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 268
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 81479
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
picizsuzsi 3 recept

Fekete Afrikában hazai ízeket enni nem egyszerű. Főleg kolbászt beszerezni, mi itthonról hoztunk legutóbbi látogatásunkkor. Tejföl nincs, ezért használok a rakott krumplihoz is besamel mártást. A férjem szeretett volna már valami karfiolosat enni, de itt, ami nem mirelit, az aranyárban van, és a minősége sem a legjobb. Ha a kolbászból kifogyok, csirkemellel helyettesítem, illetve ha épp találok bacont, az is kerül bele.

Hozzávalók

rakott karfiol

besamell

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek