r
Nosalty Logó

Berlini máj hagymás sült almával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Anita0505
Berlini máj hagymás sült almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8295 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 487 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2902.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    118 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1047.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33205 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1145 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 1944 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és az almát meghámozzuk (a magházat kiszúrjuk), és nem túl vékony szeletekre vagy karikára vágjuk.
  2. A vaj felét egy teflon serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk először a hagymakarikákat, majd amikor összeesett, az almakarikákat és fedő alatt összepároljuk őket. (Párolólének jöhet egy kis fehérbor.)
  3. A máj mindkét oldalát megborsozzuk, és lisztbe forgatjuk, majd egy másikserpenyőben a vaj másik felében oldalanként 3-4 percig készre sütjük.
  4. Tálalás előtt sózzuk, ekkor ráhalmozzuk a hagymás almát, majd krumplipürével tálaljuk. (A serpenyőben visszamaradt vajjal még meg lehet locsolni.)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9090
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 12.

Ajánló

Természetesen borjúból a legfinomabb - az eredeti recept alapján, de sertésmájjal sem vallunk szégyent! Köretnek krumplipüré illik a legjobban. Ha marad a pároláshoz használt borból, jól esik mellé. (Nálunk Figula 2008 Olaszrizling került bele és az asztalra.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berlini máj hagymás sült almával
Anita0505 3 recept

Ezt a receptet apósomtól lestem el. Egyik svájci látogatásunk alkalmával, érkezésünkre ezzel készültek férjem szülei, és a konyhában az én ízig-vérig üzletember apósom alkotott! Ritkán főz, de abból mindig valami "nem hétköznapi" sül ki. Na oké, a borjúmáj már magában sem hétköznapi (legalábbis mi nem engedhetjük meg magunknak gyakran), de a borban párolt alma-hagyma kombinációval egyszerűen egy ízlelőbimbó gyönyör! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek