Berber kenyér recept

Berber kenyér
Berber kenyér
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Észak-afrikai berber népek közkedvelt kenyere.

hozzávalók / 6 adag

  • 900 g búzadara
  • 2 tk só
  • 4+6 ek olívaolaj
  • 3 pohár víz

ajánlat

Reggelire kefirrel, ebédre kenyér helyett, egytálételekhez, vacsorára mondjuk lecsót tunkolni kiváló, egyszerűen elkészíthető, olcsó és finom csemege. Ha nem esszük meg azonnal, csomagoljuk be konyharuhába/törölközőbe, hogy ne száradjon ki!

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

berber kenyér búzadarából, búzadarás kenyér, lapos kenyér
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarába belekeverjük a sót, az olívaolajat, majd a vizet addig adagoljuk a keverékhez, amíg egynemű tésztát kapunk, ami nem ragad, de nem is száraz.
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, minden részből kis labdát formázunk, majd kör alakúra kinyújtjuk, kb 1 cm vastagságúra.
  3. A lepények mindkét oldalát megszurkáljuk villával, majd 1-1 ek olívaolajon, közepes fokozaton kisütjük őket. Akkor jó, ha barna pettyek/foltok kezdenek megjelenni rajtuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 670
elküldve: 4
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Felicia

Mióta szakács: 2012.06.06.
14 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!