Bélszínérmék fehérboros erdei gombával recept

Bélszínérmék fehérboros erdei gombával
Bélszínérmék fehérboros erdei gombával
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég három újabb Gordon Ramsay könyvvel gazdagodott a szakácskönyv-gyűjteményem (a korábbival együtt így már négy van), ezek egyikében találtam egy kiváló bélszínreceptet.
 
Csakis kifogástalan minőségű húsból lehet elkészíteni, ezért tegnap elég sokat mászkáltam, mire találtam olyan bélszínt, mely valamennyire megfelelt erre a célra (arról nem is beszélve, hogy pl. fővárosunkban tegnap hiánycikk volt a petrezselyemzöldje).

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bélszín gombával, fehérboros bélszínérmék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyjából félkilós bélszínre van szükség, melynek elvékonyodó végét levágjuk, majd a húst egy éjszakával a felhasználás előtt kevés frissen tört borssal meghintve, olívaolajjal megkenve folpackba tekerünk, amelyre pedig egy réteg alufólia kerül. Mindezt próbáljuk úgy formázgatni, hogy tökéletes hengeralakot kapjunk. Ha ez megvan, tegyük a hűtőbe, és felejtsük el legalább egy napra.
  2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olívaolajon öt percig pirítjuk. Két további evőkanál olívaolajat adunk hozzá, s ezután jöhet bele az erdei gomba (télen nincs friss, így szárított vargányát használtam, melyet előtte egy órával víz helyett fehérborba áztattam).
  3. A gombát hét percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a fehérbort (amelyben a gomba ázott, ha szárítottból készítjük), s folyamatos keverés mellett rotyogtatva a mártást sűrítjük.
  4. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet, majd a tojássárgáját. Letakarva pihentetjük, amíg előkészítjük a húst.
  5. A bélszínt óvatosan 4 cm-es karikákra vágjuk - egy félkilós darabból három érme jön ki. Olajjal megkenegetjük, befűszerezzük, és egy nehéz vasserpenyőben kevés olívaolajon 2-3 perc alatt hirtelen megpirítjuk, a sütőt közben 200 fokra melegítjük.
  6. A húsok tetejére szedjük a gombát, megszórjuk reszelt parmezánnal, és öt perc alatt a sütőben készre sütjük, azonnal tálaljuk. Ha jól csináltuk, omlós, zamatos lesz a bélszín, melyhez az erdei gombás szósz intenzív ízt kölcsönöz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 33 635
elküldve: 12
receptkönyvben: 351
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nőiszeszély
Nőiszeszély szo, 2015-09-12 13:41

Azt szeretném megkérdezni, hogy a 2-3 perc pirítás az oldalanként értendő?

rigokatalin
Quastné Rigó Kata / rigokatalin szo, 2011-12-03 19:56

Szeretnék gratulálni a receptedhez, mennyei volt !! Kicsit féltem tőle, de csakazértis megcsináltam :) és nagy sikert aratott !! És egyáltalán nem bonyolult. Nekem a petrezselymes ízvilág kicsit halovány, legközelebb mustár is kerül a serpenyőbe :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó cs, 2008-03-20 16:04

Kedves Húsosfazék, gratulálok, iszonyú profi a fotó, az íze is hasonló volt?

980