r
Nosalty Logó

Bejglitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Beus
Bejglitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    71.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    619 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 1431 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    287.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6607.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2729 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    867 mg
  • Foszfor
    2474 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    671.7 g
  • Cukor
    411 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1157 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    663 micro
Összesen 5729 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Mikróban meglangyosítjuk a lisztet, majd a tejfölt.
  2. A lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt késes betétű robotgépben összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és morzsás keverékké dolgozzuk össze.
  4. Átöntjük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, és gyúrjunk belőle lágy tésztát.
  5. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és pihentessük 1 éjszakát a hűtőben.
  6. Gyúrjuk át a tésztát, és osszuk 3 adagra: felezzük meg, majd az egyik felét felezzük tovább.
  7. Forraljuk fel a mazsolát a rumban, majd hűtsük ki, és csepegtessük le.
  8. Langyosítsuk meg a tejet.
  9. Öntsük külön-külön tálba a diót és a mákot, adjunk mindkettőhöz 15-15 dkg cukrot, fél-fél vaníliarúd kikapargatott belét.
  10. A mákoshoz adjuk a meggyet, az őrölt fahéjat, szegfűszeget és 1 dl meleg tejet. A dióshoz adjuk a mazsolát és fél dl langyos tejet.
  11. A nagyobb tésztát lisztezett deszkán kb. 34 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk.
  12. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű formát, és béleljük ki a tésztával, úgy hogy a szélei túllógjanak. Simítsuk bele a mákos tölteléket.
  13. Nyújtsuk a két kisebb tésztát 23 cm átmérőjűre.
  14. Tegyük a töltelékre az egyik tésztalapot.
  15. Simítsuk bele a diós tölteléket, majd tegyük rá a másik tésztát. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
  16. Hajtsuk vissza az alsó tészta túllógó részeit, és nyomkodjuk rá egy kicsit, hogy a tortának pereme legyen. A peremét is kenjük meg tojássárgájával.
  17. Langyos helyen kelesszük 30 percet.
  18. Kenjük meg tojásfehérjével.
  19. Ismét kelesszük 30 percet langyos helyen.
  20. Szurkáljuk meg a tetejét.
  21. 190 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig, majd mérsékeljük 175 fokra, és süssük még 25 percig.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33306
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik Stahl magazinban találtam a receptet, és némi változtatással ez lett belőle. Kicsit hosszadalmasnak tűnik, de igazán érdemes rászánni az időt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?