r
Nosalty Logó

Bejgli narancshéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marina
Bejgli narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Összesen 1239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Összesen 8656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Összesen 368 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2153 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 1239 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    459 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    200 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15071.1 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    4723 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    1467 mg
  • Foszfor
    4128 mg
  • Nátrium
    4375 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1025.1 g
  • Cukor
    503 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    250 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 8656 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt feloldjuk a tejben, majd a tészta hozzávalóihoz öntjük, és jól összegyúrjuk.
  2. Folpackba csomagjuk, és legalább 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Máktöltelék

  1. A tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, mézet, fahéjat összeforraljuk. Ekkor tesszük bele a mákot, és még rottyantunk rajta egyet. Belereszeljük a narancshéjat, belekeverjük a mazsolát, és annyi lekvárral lazítjuk, hogy jól kenhető legyen. /Én házi sárgabaracklekvárt használtam, ami jó folyós volt./

Diótöltelék

  1. A tejben a cukrot, a vaníliás cukrot, mézet összeforraljuk. Ekkor tesszük bele a diót, és még rottyantunk rajta egyet. Belereszeljük a narancshéjat, belekeverjük a mazsolát.

Tészta megkenése

  1. Mikor elkezdjük a töltelékeket készíteni, kivesszük a tésztát a hűtőből, hogy könnyebb legyen nyújtani. Ha készen vannak a töltelékek, és kitettük hűlni őket az ablakba, hogy minél előbb felhasználhassuk, akkor a tésztát 4 részre osztjuk.
  2. Egészen vékonyra kinyújtjuk, ügyelve rá, hogy egyik irányban csak annyira nyújtogassuk, hogy a tepsinkbe még beférjen.
  3. 2 rudat megkenünk a mákos töltelékkel, 2 rudat pedig a diós töltelékkel. Óvatosan feltekerjük, és a tepsiben egymásmellé fektetjük.
  4. Fél órát letakarva meleg helyen pihentetjük. Megkenjük tojással, és mehet is az előmelegített sütő középső rácsára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12063
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam a receptet már régen, de majdnem el is felejtettem. Nem ezt a receptet készültem karácsonykor megsütni, de úgy megcsúsztam a többi sütemény elkészítésével, hogy már csak a bejglitészta elkészítésére maradt időm. Ennek a tésztának pedig hideg helyen pihennie kell legalább egy éjszakát. Így mentő ötletként eszembe villant ez a majdnem elfeledett recept. Nagyon finom lett. Még bejglit "nemszerető" családtagjaim is elismerően szóltak.

Hozzávalók

Tészta

Máktöltelék

Diótöltelék

Tészta megkenése

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek