r
Nosalty Logó

Beef Vindaloo

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mango
Beef Vindaloo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 369 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2395.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1399 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1059 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1474 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csillaggal jelölt fűszereket (csilipehely, római kömény, sárga mustármag, görögszéna mag, egész fekete bors) kávédarálóban porrá őröljük, majd az őrleményt összekeverjük a fehérborecettel és a cukorral.
  2. Olajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk az ecetes, fűszeres keverékhez. Botmixerrel pürésítjük.
  3. Ugyanabban a fazékban, amelyben a hagymát pirítottuk, olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és kb. 10 percig sütjük, amíg levet ereszt, és kis színt kap. A húslé nagy részével együtt kiszedjük a húst, csak egy kevés szaft maradjon a fazékban. Felhevítjük, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. Kevergetve pirítjuk néhány percig, majd hozzáadjuk az őrölt koriandert, kurkumát es kardamomot. A kardamomból előzőleg szedjük ki a magokat, és mozsárban enyhén törjük össze. Ezután hozzáadjuk az első és második lépésben elkészített ecetes-hagymás fűszeres keveréket, és ízlés szerint megsózzuk.
  4. Hozzáadjuk a marhahúst és szaftot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt, lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, időközben pótoljuk a vizet. Ha a marhahús mar puha, omlós, eltávolítjuk a fedőt, és nagy lángon a kívánt sűrűségűre főzzük.
  5. Párolt rizzsel vagy naan-nal, chapatival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3613
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vindaloo egy eredetileg portugál étel, a carne de vinha d'alhos, azaz fokhagyma és borecet keverékében pácolt húsétel, amelyet a 15. században portugál hajósok vittek el Indiába, és amelyet a helyiek a maguk fűszereivel a saját ízlésükhöz igazítottak. Mára már inkább indiai/pakisztáni ételként él a köztudatban, amely készülhet marhahúsból vagy csirkehúsból is. Nem a leggyorsabb ételek egyike, viszont kukta segítségével lerövidíthető a ráfordított idő. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek