Bécsi szelet citromos pácban recept

Bécsi szelet citromos pácban
Bécsi szelet citromos pácban
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántott hús az az étel, amit kiskorom óta a mai napig imádok, bármikor meg tudnám enni. Nálunk sertésből, csirkéből és borjúból készül (a pulykahúst nem szeretjük). A borjú bécsi viszont a best nálam, de jobb szeretem itthon elkészíteni, mert étteremben már sokszor rendeltem, és borjúhús helyett leginkább sertést, vagy rosszabb esetben volt, hogy pulykát kaptam (természetesen az étlapon nem volt feltüntetve, hogy nem borjúból készítik). A titka a citromos pácban rejlik, nagyon omlós lesz az így elkészített rántott hús.

hozzávalók / 4 adag

  • 600 g borjúkaraj csont nélkül
  • 1 kisebb citrom leve
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa (legjobb a házi)
  • tej
  • só 
  • a sütéshez: olaj vagy tisztított vaj

ajánlat

Petrezselymes krumplival tálaljuk.

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

omlós bécsi szelet, borjúszelet citromos pácban, borjú Bécsi szelet, rántott borjúszelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk.
  2. A citrom levében 30 percet pácoljuk, majd kivesszük a pácból, sózzuk, 10 percet állni hagyjuk.
  3. Panírozásnál a  felvert tojásba tegyünk egy kicsi tejet, ennél a mennyiségnél kb 2 evőkanálnyit, majd a szokásos módon panírozzuk be a húst.
  4. Bő olajban, vagy tisztított vajban süssük mindkét oldalát kb 4 percig, míg szép aranybarna nem lesz. Csak közepes lángon süssük.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 31 093
elküldve: 2
receptkönyvben: 262
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

idafazakas91
idafazakas91 cs, 2015-09-17 15:08

en ezt kiprobaltam csirkemellel, nagyon finom lett meg a kislanyom is repetat kert belole :)