Bécsi fahéjas recept

Bécsi fahéjas
Bécsi fahéjas
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor ezt a süteményt a férjem osztrák kollegáinak elkészítettem, óriási sikert arattam vele!

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Frissen fogyasztva a legjobb, uzsonnára egy tea vagy kávé mellé ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

wiener zimtkuchen, bécsi fahéjas szelet, teasütemény, marcipános sütemény

elkészítés

  1. A mazsolát forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, durvára vágjuk, és a rumot ráöntjük. A mandulát a cukorral, a fahéjjal, a kardamommal, a citromhéjjal, a rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A marcipánt vékony szeletekre vágjuk.
  3. A túrót áttörjük, és a tejjel, a tojással, az olajjal, a sóval összekeverjük.
  4. A sütőport a lisztbe keverjük, majd azt evőkanalanként a túróhoz adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabb oldaláról egy 2 cm vastag csíkot levágunk. A tésztát kivajazott tepsire fektetjük, a marcipánt és a mandulamasszát ráterítjük.
  7. A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem a közepéig feltekerjük.
  8. A levágott tésztacsíkot négy darabra osztjuk, a tészta tetejére fektetjük, rányomkodjuk. a sütőbe tolva aranysárgára sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 45x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 933
elküldve: 0
receptkönyben: 118
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tornyay Erna

Mióta szakács: 2010.12.15.
10 recept

Hozzászólások (3)

Boribon
Boribonv, 2010-12-26 02:21

Az a recept, amiben kardamon van, csak jo lehet. Ez a kalacs gyonyoru!

Gargoyle
Gargoyleszo, 2010-12-25 12:55

Nagyon jó recept! Ki fogom próbálni.
Boldog karácsonyt!
Eszter

Legfrissebb cikkek

Édesburgonyát a balkonra!
Édesburgonyát a balkonra!
Az édesburgonya más néven batáta nemcsak, finom, és egészséges, a krumplihoz hasonló módon rendkívül sokféleképpen elkészíthető, de van még egy kevésbé ismert tulajdonsága.
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Az anyaméhben kialakul az ízlésünk?
Bizonyos ízekre már a méhben fogékonyak leszünk. Ha szeretnék, hogy gyermekük jó szívvel egye meg a főzeléket, a várandós anyukáknak szülés előtt el kell kezdeniük a nevelést.
Húsvéti sonka extrákkal
Húsvéti sonka extrákkal
Idén kicsit megbolondítottam a húsvéti sonkát, és mindenkinek ezt tanácsolom, aki valami különlegességet szeretne az idei ünnepen az asztalra tenni!
1535