Bécsi fahéjas recept

Kalória?
Bécsi fahéjas
Bécsi fahéjas
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor ezt a süteményt a férjem osztrák kollegáinak elkészítettem, óriási sikert arattam vele!

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Frissen fogyasztva a legjobb, uzsonnára egy tea vagy kávé mellé ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

wiener zimtkuchen, bécsi fahéjas szelet, teasütemény, marcipános sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, durvára vágjuk, és a rumot ráöntjük. A mandulát a cukorral, a fahéjjal, a kardamommal, a citromhéjjal, a rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A marcipánt vékony szeletekre vágjuk.
  3. A túrót áttörjük, és a tejjel, a tojással, az olajjal, a sóval összekeverjük.
  4. A sütőport a lisztbe keverjük, majd azt evőkanalanként a túróhoz adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabb oldaláról egy 2 cm vastag csíkot levágunk. A tésztát kivajazott tepsire fektetjük, a marcipánt és a mandulamasszát ráterítjük.
  7. A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem a közepéig feltekerjük.
  8. A levágott tésztacsíkot négy darabra osztjuk, a tészta tetejére fektetjük, rányomkodjuk. a sütőbe tolva aranysárgára sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 45x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 351
elküldve: 0
receptkönyben: 152
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tornyay Erna

Mióta szakács: 2010.12.15.
10 recept

Hozzászólások (3)

Gargoyle
P. / Gargoyle szo, 2010-12-25 12:55

Nagyon jó recept! Ki fogom próbálni.
Boldog karácsonyt!
Eszter

Legfrissebb cikkek

21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
21 nyári főzelék, amit most kell elkészítened!
A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük könnyű és mennyei főzeléket, mutatjuk, miket ne hagyj ki most!
Okosan finomat!
Okosan finomat!
Gyermekeink egészségéért sokat tehetünk tudatos vásárlással, egészséges és változatos ételkészítéssel, helyes példamutatással, valamint megfelelő információátadással. (x)
1535