Bécsi fahéjas recept

1 adag
1534
kcal
Bécsi fahéjas
Bécsi fahéjas
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor ezt a süteményt a férjem osztrák kollegáinak elkészítettem, óriási sikert arattam vele!

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Frissen fogyasztva a legjobb, uzsonnára egy tea vagy kávé mellé ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

wiener zimtkuchen, bécsi fahéjas szelet, teasütemény, marcipános sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát forró vízben megmossuk, szárazra töröljük, durvára vágjuk, és a rumot ráöntjük. A mandulát a cukorral, a fahéjjal, a kardamommal, a citromhéjjal, a rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverjük.
  2. A marcipánt vékony szeletekre vágjuk.
  3. A túrót áttörjük, és a tejjel, a tojással, az olajjal, a sóval összekeverjük.
  4. A sütőport a lisztbe keverjük, majd azt evőkanalanként a túróhoz adjuk, és sima tésztává gyúrjuk.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A tésztát lisztezett gyúródeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabb oldaláról egy 2 cm vastag csíkot levágunk. A tésztát kivajazott tepsire fektetjük, a marcipánt és a mandulamasszát ráterítjük.
  7. A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem a közepéig feltekerjük.
  8. A levágott tésztacsíkot négy darabra osztjuk, a tészta tetejére fektetjük, rányomkodjuk. a sütőbe tolva aranysárgára sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.

  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 45x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 401
elküldve: 0
receptkönyben: 133
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tornyay Erna

Mióta szakács: 2010.12.15.
10 recept

Hozzászólások (3)

Boribon
Boribonv, 2010-12-26 02:21

Az a recept, amiben kardamon van, csak jo lehet. Ez a kalacs gyonyoru!

Gargoyle
Gargoyleszo, 2010-12-25 12:55

Nagyon jó recept! Ki fogom próbálni.
Boldog karácsonyt!
Eszter

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Nihonka
A hét szakácsa: Nihonka
Eheti kiemelt szakácsunk, Nihonka megvalósította a japán-magyar fúziós konyhát. Kedvencei a gyorsan elkészíthető, egészséges ételek - segítségükkel több mint 10 kilót fogyott.
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Fájdalmas fürdőszobai titkaink
Hasi panaszokkal élő barátnőm anno felsóhajtott: "De jó, hogy veled erről is lehet őszintén beszélni!" Hogy miről? Megtudod, ha tovább olvasol!
Heti menü: gyors ebéd iskolakezdésre
Heti menü: gyors ebéd iskolakezdésre
Véget ért a vakációs idény, újra elkezdődik az iskola és a hétköznapi hajtás. Ilyenkor jót tesz, ha ízletes ebédet fogyaszthatunk, de nem árt, ha gyorsan el is készíthető.
Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
1535