r
Nosalty Logó

Bazsalikomos tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Loriann
Bazsalikomos tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 768 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2304 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 768 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3937.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    1005 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 2304 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    766 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 227 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a tésztát.
  2. Felkockázzuk a feketeerdő sonkát, kevés olajon pirítjuk.
  3. Amíg pirul a sonka, feldaraboljuk a paradicsomokat, a mozzarellát, és egy nagyobb tálba tesszük.
  4. Miután megpirult a sonka, levesszük a tűzről, keveset hűlni hagyjuk, majd megszórjuk bazsalikommal.
  5. Végül leszűrjük a tésztát, és az összes hozzávalót összekeverjük.
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12255
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Loriann 4 recept

Nagyon gyors, egyszerű, laktató recept. Ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek