Bazsalikomos sült eperdzsem recept

Bazsalikomos sült eperdzsem
Bazsalikomos sült eperdzsem
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap a kedvenc cukrászdámban eperdzsemes bazsalikomfagyit kóstoltam. Bátran állíthatom, hogy ilyen nem mindennapi ízélményben régen volt már részem! A fagyit még nem készítettem el, de a fagyigép már fel van készülve a következő próbálkozásomra. Sült eperdzsemet minden tavasszal készítek egyik kedvenc szakácsnőm, Stahl Judit receptje alapján, a bazsalikomot pedig a fagyi ihlette bele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti a bazsalikomot, bátran próbálja ki, nem fog csalódni!

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperdzsem bazsalikommal, bazsalikomos eperlekvár, sült eperlekvár bazsalikommal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, lecsumázzuk, és félbevágjuk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a papír a tepsi szélein túllógjon.
  3. A félbevágott eperszemeket a tepsi egyik felére tesszük, a másik felén pedig elterítjük a cukrot.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, amikor a cukor szélei elkezdenek karamellizálódni.
  5. A tepsit kivesszük a sütőből, és a sütőpapír sarkait megfogva a sült epret a karamellizálódott cukron keresztül egy tálba öntjük. (Vigyázat, a felszálló gőz sérülést okozhat!)
  6. A bazsalikomleveleket apróra vágjuk, és az eperhez adjuk.
  7. A dzsemet addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
  8. Üvegekbe töltve, megfelelően tartósítva akár télre is eltehető, tartósítás nélkül azonban hűtőben tároljuk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x35x5 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 182
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ribizli&ReBarbara

Mióta szakács: 2013.05.06.
6 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!