Bazsalikomos-snidlinges fűszerolaj recept

Bazsalikomos-snidlinges fűszerolaj
Bazsalikomos-snidlinges fűszerolaj
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első 2 héten meleg, világos helyen, majd utána leszűrve sötét hűvös helyen.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
alkalom: karácsonyi gasztroajándék

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

házi készítésű fűszerolaj, bazsalikomos fűszerolaj, snidlinges fűszerolaj

elkészítés

  1. Mossunk meg 4 levél bazsalikomot és kb 10 szál snidlinget, majd alaposan szárítsuk meg.
  2. Egy jól zárható üvegbe helyezzük a fűszereket, és felengedjük szobahőmérsékletű olajjal (használhatunk sima napraforgó olajat is), és lezárjuk.
  3. Világos, meleg helyen kb. 2 hétig tároljuk, és időnként megrázogatjuk.
  4. Majd a 2 hét letelte után apró lyukú szűrőn leszűrjük, és az így leszűrt olajat visszaöntjük az üvegbe, és sötét hűvös helyen tároljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 720
elküldve: 0
receptkönyben: 60
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szabcsi

Mióta szakács: 2011.07.02.
4 recept

Hozzászólások (1)

Szetty12
Szetty12p, 2013-04-26 15:29

Működhet szárított bazsalikommal és friss snidlinggel vagy csak snidlinggel? Mihez használható?

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
27