Bazsalikomos-snidlinges fűszerolaj recept

Kalória?
Bazsalikomos-snidlinges fűszerolaj
Bazsalikomos-snidlinges fűszerolaj
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első 2 héten meleg, világos helyen, majd utána leszűrve sötét hűvös helyen.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogyókúra: AB0 diéta – A vércsoport, paleolit fogyókúra
adag: 4 főre
alkalom: karácsonyi gasztroajándék

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

házi készítésű fűszerolaj, bazsalikomos fűszerolaj, snidlinges fűszerolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossunk meg 4 levél bazsalikomot és kb 10 szál snidlinget, majd alaposan szárítsuk meg.
  2. Egy jól zárható üvegbe helyezzük a fűszereket, és felengedjük szobahőmérsékletű olajjal (használhatunk sima napraforgó olajat is), és lezárjuk.
  3. Világos, meleg helyen kb. 2 hétig tároljuk, és időnként megrázogatjuk.
  4. Majd a 2 hét letelte után apró lyukú szűrőn leszűrjük, és az így leszűrt olajat visszaöntjük az üvegbe, és sötét hűvös helyen tároljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 123
elküldve: 0
receptkönyben: 68
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szabcsi

Mióta szakács: 2011.07.02.
4 recept

Hozzászólások (1)

Szetty12
Szetty12 p, 2013-04-26 14:29

Működhet szárított bazsalikommal és friss snidlinggel vagy csak snidlinggel? Mihez használható?

Legfrissebb cikkek

13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
13 krumplisaláta a húsvéti asztalra
Az ünnepi lakomák alkalmával legtöbbször a köret okozza a legnagyobb fejtörést. Most az örök kedvenc krumplisalátához adunk tippeket.
A te tested hány %-a zsír?
A te tested hány %-a zsír?
Azt kb. mindannyian tudjuk, hogy hány kg körül van a testsúlyunk, de azt vajon tudjuk-e, hogy ennek hány százaléka a zsír- vagy az izomszövetünk? Most segítünk kiszámolni!
23