Bazsalikomos sajtkrém recept

Bazsalikomos sajtkrém
Bazsalikomos sajtkrém
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányomtól tanultam. Azóta rendszeresen csinálom, ha friss bazsalikom kerül a házhoz.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – AB vércsoport
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, szilveszter
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bazsalikomos krém, diós sajtkrém bazsalikommal, bazsalikomos diós krém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat aprítóba tesszük, pár percig aprítjuk.
  2. Kész, már kenyérre is kenhetjük.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 159
elküldve: 4
receptkönyvben: 316
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
161 recept
hirdetés

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erika molnárné
erika molnárné p, 2012-09-14 11:39

Elkészitettem, nagyon finom! Egy kis olivaolajat tettem még bele és megborsoztam. Köszönöm szépen a receptet!

gyannamaria
gyannamaria k, 2012-01-10 20:40

Kedves Zsuzsa!
Nagyon tetszik az ötlet!!!Esetleg grammban meg tudnád adni a hozzávalókat. Köszi szépen!
Annamari

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 sze, 2012-01-11 10:23

Kedves Annamari!
Nehéz gramnban megadni a mennyiségeket. A paradicsom-konzerv adott, a sajtkrém is. Egyedül a dió és a bazsalikomlevél mennyisége változhat. A maréknyi dió eltérő lehet, a rendelkezésre álló bazsalikom szintén. Lényeg, hogy friss legyen. A szárított, vagy fagyasztott bazsalikomnak nincs olyan jó aromája, mint a frissnek. Szerencsére, ma már nem gond beszerezni. Ősszel, amikor a fagyok előtt felszámoltam a bazsalikom ágyást a kertben, behoztam egy jókora hajtást és vízbe tettem, legyen még egy kicsit friss bazsalikom levelem. Aztán elutaztam. Hazatérve héhány hét után a bazsalikom ág meggyökeresedett. Azóta is szépen hajt egy befőttesüvegben. Bevallom, csináltam már kissé más arányokban is a krémet: maradék sajtkrémmel, tubusos sürített paradicsommal. Ha elkészíted, érezni fogod, hogy a kis különbségek nem számítanak. Üdv: Zsuzsa

gyannamaria
gyannamaria sze, 2012-01-11 21:16

Kedves Zsuzs!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
....azért értetlenkedtem, mivel Erdélyből írok és itt nagyon sok termék kiszerelésének méretei nem azonosak a magyarországi termékekével.
Valójában ízlés dolga egy egy étel elkészítése és legtöbbször a fantázia szab határt. Én is gyakran szoktam hangulatomnak megfelelően készíteni étkeket, majdnem minden alkalommal változtatok egy kicsit :) azért is alakul így, mivel nem főzök minden nap :)
Valamint köszönöm szépen, hogy megosztottad a bazsalikommal kapcsolatosan tapasztalatodat, hasznosnak bizonyul!!! Ezt is kőbe vésem!!!

Szeretettel Annamari

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 sze, 2012-01-11 22:00

Szia Annamari!
A paradicsomkonzerv- a nálunk szabványos - kb 50 g, a sajtkrémek általában 100-150 gramosak. de jó natúr vajkrémmel, friss túróval is - ekkor célszerű vajjal keverni.
Zsuzsa

123