r
Nosalty Logó

Bazsalikomos rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Bazsalikomos rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

Az öntethez

Összesen 623 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

Az öntethez

Összesen 2491 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az alaphoz

Az öntethez

Összesen 203 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    701 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    1099 micro
Összesen 623 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    115.5 g

Zsír

  • Összesen
    114.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4724.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1574 mg
  • Nátrium
    1335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    271 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    868 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    2805 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    4396 micro
Összesen 2491 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 203 Kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

Az öntethez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A tésztát sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A sonkát és a paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikomot felaprítjuk, és összekeverjük a tésztával. Sóval, borssal, cayenne borssal fűszerezzük.
  3. Egy kivajazott tűzálló tálba terítjük.
  4. A tojásokat kissé felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, a tejet és a lereszelt sajtot. Ezt is sóval, borssal és cayenne borssal fűszerezzük. Egyenletesen ráöntjük a tésztára. A tetejére vajdarabkákat teszünk.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben fél órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10431
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 03.

Ajánló

A sonka lehet gépsonka, csirkemellsonka, füstölt-főtt tarja, ki mit szeret. Természetesen a markánsabb ízű sonkák jellegzetesebbé teszik az étel ízét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a rakott tésztát már többször elkészítettem, de mindig csak szárított fűszerrel. Nemrég viszont sikerült hozzá friss bazsalikomot szereznem, mert azért úgy az igazán finom. Érdemes kert híján az ablakban nevelgetni egy tővel, nagyon megéri. Ezek után én is így teszek. :)

Hozzávalók

Az alaphoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek