r
Nosalty Logó

Bazsalikomos madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sandrine
Bazsalikomos madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A madártejhez

A karamellhez

Összesen 381 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A madártejhez

A karamellhez

Összesen 1523 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A madártejhez

A karamellhez

Összesen 80 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    471 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 381 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3441.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    1031 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    405 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1131 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3008 micro
Összesen 1523 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A madártejhez

A karamellhez

Elkészítés

A madártejhez

  1. Atojásfehérjéket 2ek szőlőcukorralkemény habbá verjük.
  2. 1,3 litertejet egy nagy lábasbanfelforralunk. A vanília magjait kikaparjuk, és az üres rudakkal együtt a tejhez adjuk
  3. A kemény tojásfehérje habot a forró tejbe szaggatjuk, majd egy percig fedő alatt főzzük. Ezt követően a galuskákat szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük.
  4. A bazsalikomot megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk. A maradék 2 dl tejjel összeturmixoljuk a leveleket, aztán átszűrjük.
  5. A tojássárgákat a cukorral felhabosítjuk. A bazsalikomostejjel simára keverjük a pudingport és a cukros tojáshabhoz adjuk. (Itt hozzátehetünk pár csepp zöld ételfestéket, ha szeretnénk.)
  6. Levesszük a tűzről a forró tejes lábast, és óvatosan hozzákeverjük a bazsalikomos-tojásos keveréket. Kissé besűrítjükvigyázva, hogy ne forrjon, mert akkor a tojás összekaphat! Ha kész, hagyjuk hűlni.
  7. A tetejére halmozzuk a galuskákat, és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egész éjszakán át ott pihen.
  8. A cukorból és a vízből a szokásos módon karamellt készítünk. Tálalás előtt a habra csepegtetjük, és így kínáljuk az édességet. Bazsalikommal díszítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2173
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Aki szereti az új ízeket, mindenképpen próbálja ki ezt a klasszikus édességet egy kis bazsalikommal fűszerezve.

Hozzávalók

A madártejhez

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek