r
Nosalty Logó

Bazsalikomos lecsó krumplival

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Matkovics Eszter
Bazsalikomos lecsó krumplival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1531.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    1427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    648 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4594.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    4281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    1943 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 1420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1073 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a hagymát, és olajon megpuhítjuk. Ekkor még nem szórjuk rá a sót.
  2. Megpuhulás után levesszük a tűzről, és meghintjük pirosprikával (persze csak ha szeretnénk), belekeverjük a felkarikázott paprikát, és ha szeretnénk, akkor az erőspaprikát is, majdráöntjük a vizet (nekem így biztonságosabb, mert tuti, hogy nem ég le a paprika).
  3. Visszatesszük a tűzre, kb. 5percig pároljuk, majd hozzáadjuk a szintén felszeletelt paradicsomot.
  4. Mikor elég levet engedett, ízlés szerint sózzuk és ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a kolbászt.
  5. Mikor már majdnem kész, akkor meghintjük bazsalikommal szintén ízlés szerint. Én nagyon szeretem a bazsalikom ízét, így én ehhez az adaghoz legalább 2 púpos ek-lal hozzáadtam.
  6. Főtt krumplival tálaljuk, de rizs körethez is remekül passzol.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7362
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos lecsó krumplival
Matkovics Eszter 22 recept

Miután egyetemi éveimből hármat kollégiumban töltöttem, így rafkósnak kellett lennem, hogy ne mindig ugyanazokat egyem, de még is olcsón kijöjjek. Nyáron olcsó a zöldség, a legegyszerűbb étel a lecsó, az olaszos ízeket szeretem. Ezekből a kombinációkból készült a bazsalikomos lecsó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek