r
Nosalty Logó

Bazsalikomos kovászos kagylótészta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Torma
Bazsalikomos kovászos kagylótészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 566 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1129 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 217 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 566 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1011.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    955 micro
Összesen 1129 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket egy tálban összekeverjük, beleöntjüka felvert tojást acsipet sóval, a bazsalikomot, majd hozzáadunk fél bögreaktív vadkovásztés fél dlvizet.
  2. Közepesen kemény tésztát gyúrunk (ha kell, adunk még hozzá egy kis vizet), majd pihentetjük 30 percet, vagy egy éjszakát a hűtőben.
  3. Pihentetés után kisebb darabokra vágjuk, majd 1 cm vastagságú rudakat sodrunk, amelyeket 1 cm-es kis kockákra vagdosunk.
  4. A kis tésztakockákat recés felületen egyenként megpödörintjük (enyhe nyomással a hüvelykujjunkkalbalról jobbra pördítjük), egy fürge kis mozdulattal.
  5. Lisztezett tálcára tesszük őket, majd forró, bő, sós vízben kifőzzük (kb. 1-2 perc alatt forrástól számítva).
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3129
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

Az eddigi tapasztalatom az, hogy a vadkovászos gyúrt tészta sokkal képlékenyebb, mint a kovász nélküli; különösen, ha tovább hagyjuk kelni a hűtőben. Most, hogy már többször készítettem ilyen tésztát, látom, hogy hosszabb kelesztésnél felpuffad a kis tésztagombóc, amit én átgyúrok nyújtás előtt. A vízben kifőzéskor is valószínűleg megpuffad kicsit, de a kifőtt tészta finom, selymes, rugós, al dente marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki kellett próbálnom az új, recés tésztaformázómat! Ezelőtt egy recés felületű tengeri kagylót használtam a kis tésztakockák pödörintésére. Az sem volt rossz, de ezzel könnyebb. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek