r
Nosalty Logó

Bazsalikomos húsos krumplipüré

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Bazsalikomos húsos krumplipüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 3292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

hús

krumplipüré

tetejére

Összesen 158 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1977.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    329.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    2630 micro
  • β-karotin
    6341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 824 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7909.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1991 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2782 mg
  • Nátrium
    2626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1317.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4064 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 3292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

hús

krumplipüré

tetejére

Elkészítés

hús

  1. A krumplit meghámozzuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor készen van, habtejszínnel, 1 dkg teavajjal és szerecsendióval krumplipürévé turmixoljuk. (Adagoljuk a habtejszínt, nehogy túl folyós legyen a püré!)
  2. A hagymát nagyon apróra vágjuk (géppel szeleteljük), és 5 dkg vajon elkezdjük dinsztelni egy wokban. Amikor készen van, belekeverjük a darált húst, ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, és magas hőfokon sütjük. Amikor a hús kezd pirosas lenni, az apróra vágott bazsalikomot és a sajtreszelőn lereszelt répákat beleszórjuk. Közepes hőfokon sütjük tovább. Ha kell még sózhatunk, hiszen a répa édes! Akkor jó, ha a répa puha és nincs lé.
  3. A húst a magas falú jénaiba öntjük, eloszlatjuk, ráborítjuk a krumplipürét, és egyenletesen elterítjük. A karikákra vágott mozzarellát és a reszelt sajtot is eloszlatjuk a tetején.
  4. 180 fokra hevített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt piros lesz. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2007
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 04.

Ajánló

Egyszerű és laktató egytálétel. Akár a maradék krumplipürét is felhasználhatjuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bazsalikomos húsos krumplipüré
Morzsácska 39 recept

Eredetileg oregánós kedvenc. Ki lehet próbálni bazsalikom helyett morzsolt oregánóval (minimum 2 csapott evőkanálnyi kell bele). Ez az az étel, ami szépen mutat az edényben, de képtelenség a tányérra kiszedni úgy, hogy ne boruljon egymásnak minden. :) Párhuzamosan készülnek a "lépések", de aki tapasztalt háziasszony, annak ez nem kérdés... ;)

Hozzávalók

hús

krumplipüré

tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?