r
Nosalty Logó

Batyus macok görögös salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Batyus macok görögös salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Összesen 837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Összesen 5029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Összesen 162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    385.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7399.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1972 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    127 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    4708 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2853 micro
Összesen 5029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Elkészítés

A macokhoz (tócsnihoz)

  1. Elsőként elkészítjük a csirkemell pörköltet:
  2. Megpirítjuk kevés olajon az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és puhára pároljuk (saját levében). Fűszerezzük: só, vegeta, pici bors és pirospaprika, majd felöntjük kevés vízzel, és készre főzzük.
  3. A macokhoz (tócsni) lereszeljük a krumplit, összekeverjük a hozzávalókkal. Serpenyőben egész nagy (mint 1 palacsinta) mackokat sütünk(jó pirosra).
  4. A kisült macok belsejének egyik felét megszórjuk reszelt sajttal, majd rákanalazunk pár ek pörköltet, és ráhajtjuk a macok másik felét. A tetejére szintén reszelt sajt kerül, és ízlés szerint pár kanál tejföllel meg lehet bolondítani.
  5. A görögös jellegű salátát elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat kisebb kockákra vágjuk, a salátát tépegetjük, majd jöhet rá a petrezselyem és az oregánó, és a végén az egészet megszórjuk pici cukorral, sóval, 1-2 ek olívaolajjal és kb 1 tk ecettel, majd összekeverjük.
  6. A batyus macok mellé tálaljuk. (Ahogy a fotón látható.)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10845
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 27.

Ajánló

Kiváló vendégváró, biztosan nem marad éhesen egy pocak sem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hmmm...Macok, tócsni, lepcsánka...stb.Ki ne szeretné? Valamelyik nap erre fájt a fogam. A férjem picit tovább gondolta, és ez lett belőle. A barátainkkal osztottuk meg a számunkra is újdonságot. A végén bilagitért könyörgött az asztaltársaság. Nagyevőknek ajánlom :).

Hozzávalók

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!