r
Nosalty Logó

Batyus leves ahogy Sally készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Batyus leves ahogy Sally készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Összesen 355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Összesen 2128 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Összesen 56 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1674 micro
  • β-karotin
    4211 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    371 micro
Összesen 355 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    2801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2978.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2611 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10045 micro
  • β-karotin
    25269 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    2224 micro
Összesen 2128 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Elkészítés

A leveshez

  1. Leves alap: olajat melegítünk, rászórjuk a lisztet, majd a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk kapni.
  2. Míg felforr, megpucoljuk a levesbe való zöldségeket, és felkarikázzuk. Fűszerezzük a levest, és rakjuk bele a zöldségeket.
  3. Batyu tészta: az összes hozzávalót összekeverjük, majd kemény tésztát gyúrunk egy kis víz segítségével. Félrerakjuk pihentetni.
  4. Töltelék: a kockára vágott főtt krumplikat hozzáadjuk az olajon megfonnyasztott, apróra vágott hagymákhoz, és zöldségzöldjéhez. Tulajdonképpen ez egy hagymás tört krumpli. Ha kész, késes robotgéppel összevágjuk, aprítjuk, hogy krém állagú legyen.
  5. A batyu tésztát kettévesszük, ésmind a kettőt nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik tésztát rárakjuka "tésztacsodára", ésa tölteléket a mélyedesekbe adagoljuk. Ráfektetjük a másik tésztát, és határozott, többszöri mozdulattal végiggördítjükrajta a nyújtót.
  6. Megfordítjuk a "tésztacsodát", és kinyomkodjuk a gombócokat.
  7. A maradék tésztával ugyanezt megcsináljuk, ha kevesebb tészta maradt, vagy elfogyott a töltelék, akkor csíkokra vágjuk a tésztát, és csomót kötünkrájuk, és így dobjuka levesbe!
  8. A félig megpuhult zöldségekhez adjuk a tészta batyukat, és 10-15 perc alatt készre főzzük a levest.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8562
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartalmas levest szerettem volna, és volt egy kis maradék hagymás tört krumplim. A "tésztacsoda" szerkezet egy műanyag edényeket gyártó cég kreálmánya. Ha valakinek nincs ilyen, akkor a következőt kell csinálni: a kinyújtott tésztát kockákra vágjuk, közepébe rakjuk a tölteléket, és a kocka sarkait átlósan összefogjuk, kézzel a széleit összenyomkodjuk.

Hozzávalók

A leveshez

A batyu tésztájához

A batyu töltelékéhez (maradék hagymás tört krumpli)

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?