r
Nosalty Logó

Battenberg csokisan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Battenberg csokisan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta+lekvár

Külsejére

Összesen 625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta+lekvár

Külsejére

Összesen 6254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta+lekvár

Külsejére

Összesen 410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    596.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 625 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    349.4 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5964.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    2762 mg
  • Nátrium
    1306 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    781.3 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 6254 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Tészta+lekvár

Külsejére

Elkészítés

Tészta+lekvár

  1. A vajat vagy margarint a cukorral együtt egy tálba tesszük, és egy robotgép segítségével összekeverjük. A sütőporral összekevert lisztet rászitáljuk, majd a tojásokat is beleütjük. Addig keverjük, míg sima tisztát nem kapunk. Két részre osztjuk, az egyikbe belekanalazzuk a kakaóport, a másikat simán hagyjuk.
  2. Egy keskeny, hosszúkás tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd hosszában elválasztjuk egy összetekert alufóliával. Az egyikbe a kakaósat, a másikba a sima tésztát öntjük.
  3. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük. Mikor kész és kihűlt, hosszában félbevágjuk, és sakktábla szerűen elhelyezzük. A piskóták közé ízlés szerint lekvárt kenünk, majd a hűtőben hűlni hagyjuk.

Külsejére

  1. A szobahőmérsékletű vajat és a cukrot robotgéppel összekeverjük, majd a kakaóport is rászórjuk. Ha túl sűrű, 2-4 evőkanál vizet adhatunk hozzá. Keverjük, míg krémes nem lesz, majd kívül bekenjük a tortát vele.
  2. Ízlés szerint díszíthetjük még a tortát, én egy fondant lapot tettem a tetejére, amit dióval és csokival díszítettem az oldalaival együtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: kb.20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2082
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs is jobb annál, mikor a kreativitás is hozzácsapódik a süti sütéshez. 

Hozzávalók

Tészta+lekvár

Külsejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?