r
Nosalty Logó

Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Baszk csirke pikáns paradicsomszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 843 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3369 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    490 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1083 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6047 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 843 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    360.6 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6101.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    3628 mg
  • Nátrium
    1259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1960 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    157 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    1296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4333 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    24187 micro
  • Lut-zea
    3033 micro
Összesen 3369 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    924 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsok megmosása és nagyobb darabokra való vágása után, majd a szokásos sózás, borsozás (óvatosan) után a szeletekre vágott füstölt szalonnát egyenletesen be kell vagdosni.
  2. Egy nagyobb tepsiben a következőképpen rétegezzük (lentről-felfelé): szalonnaszeletek, befűszerezett húsok, babérlevelek, hagymakarikák, paradicsomszeletek, fokhagymaszeletek, majd végső fázisként ráhintjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. Az alufóliaval való lefedés után egy órán keresztül pároljuk a fent említett alapanyagokat.
  4. A sütés után a különválasztjuk a húsokat és a szalonnát a megpárolt zöldségektől.
  5. Ezután a húsokat és a szalonnát ropogósra sütjük, grillezük (10-15 perc).
  6. A különválasztott, párolt zöldségeket egy közepes edényben fém tésztaszűrő segítségével átpaszírozzuk (a levét is ráöntjük). Ezzel magkapjuk a szósz alapját.
  7. A kész szószalapot ketchuppal vagy paradicsompürével, illetve borssal ízesítjük, majd összeforraljuk.
  8. Köretnek krumlipürét vagy akár rizst is készíthetünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7997
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 21.

Ajánló

Félédes fehérbor - Tokaji Hárslevelű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredetileg "BAX" csirkeként kapott receptet egy kis módosítással Baszk csirkeként készítettem el : ).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek