Barna cukor házilag recept

Barna cukor házilag
Barna cukor házilag
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miért kellene boltban vásárolt barna cukorral főzni/sütni ételeinket, ha otthon is elkészíthetjük? Mindössze két dolog kell hozzá, kristálycukor és melasz. Mi döntjük el, mennyire legyen barna, minél több melasszal készítjük, annál sötétebb lesz, annál karakteresebb ízt keverhetünk ki magunknak. Mi lehetne ennél egyszerűbb? Lelőhelyként ajánlom a bioboltokat.

hozzávalók / 10 adag

  • 50 dkg cukor (kristály)
  • 1.5 evőkanál melasz (fekete, igény szerint)

ajánlat

A  fekete melasz gluten mentes, ásványi anyag tartalma magas,szervezetünk számára fontos vitaminokat, esszenciális aminosavakat tartalmaz, aki szereti az új ízeket, cukor helyett melasszal ízesítheti a reggeli italait.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: fűszerek házilag
hasonló kategóriák: télire, kompót, befőtt

egyéb elnevezések

házi cukor, melaszos cukor, házilag készített barna cukor
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük elő a legmélyebb műanyag tálunkat, ami van otthon. Azért kell mély tál, mert ha robotgéppel keverjük ki a barna cukrot, keverés közben szanaszét fognak ugrálni a cukorgombócok. Ha nincs robotgépünk, dolgozhatunk villával is.
  2. Tegyük bele a tálba a kristálycukrot, adjuk hozzá a melaszt.
  3. Kezdjük el keverni magas fokozaton, amíg nagyobb gombócok nem képződnek belőle. Ez néhány percig eltart majd.
  4. Keverjük és keverjük és keverjük és keverjük, közben néha megállhatunk villával összenyomkodni a nagyobb gombócokat.
  5. Körülbelül 10 percet vesz igénybe, vigyázzunk le ne égjen a mixerünk motorja... Nem mindenkinek van csúcs szuper gépe...
  6. És kész! Ha maradnak apró gombóckák benne, az nem baj.:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 817
elküldve: 1
receptkönyvben: 117
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

RED BERRY

Mióta szakács: 2012.02.17.
20 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Toffancs
Toffancs sze, 2013-01-16 20:25

Isteni, de ez kisebbfajta állatkínzásnak minősül. A kezem nem érzem...

Bogica
Bogica sze, 2012-07-18 17:34

Én ezt nem értem. Miért kell melasszal színezni a cukrot? Ettől nem lesz egészségesebb.

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY v, 2012-07-29 09:51

Szia Bogica! Bizony "egeszsegesebb" lesz a kovetkezo okok miatt;
1.Ha hazilag keszitem,magam valasztom meg a melaszt -ami a cukorgyartas egyik mellektermeke-es nem a gyarto altal isten tudja milyen melasszal szinezett,valoszinuleg sziruppal szinezoanyaggal es aromaval keszitett termeket... 2.A nadcukor melasz rendkivul sok vitamint es asvanyi anyagot tartalmaz,amivel fedezhetjuk a napi asvanyianyag szuksegletunket.Szemelyes velemenyem szerint a repacukor egyaltalan nem egeszseges,teljesen mindegy,hogy melasszal,vagy nelkule fogyasztjuk.A sajat haztartasomban elonyben reszesitem a nadcukrot a nadmelaszt a nyirfacukrot es a mezet.Termeszetesen ha edessegre vagyom amihez barna cukor kell ,magam keszitem el es nem boltban veszem,hiszen rendszeresen hasznalok nadmelaszt az italaim izesitesehez.Ha tobbet szeretnel megtudni a cukorrol,ajanlom figyelmedbe a kovetkezoket http://hu.wikipedia.org/wiki/Cukor http://hu.wikipedia.org/wiki/Melasz_(%C3%A9lelmiszer)

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY v, 2012-04-22 11:20

Sziasztok!Megvasarolhatjatok a bioboltokban,a Culinaris-ban, az Azsia Bt-nel, interneten is meg lehet rendelni,sok ceg foglalkozik a szallitasaval,csak irjatok be a keresobe,hogy fekete melasz,vagy nadmelasz.Az ara kb 1000 ft,de megeri,hiszen csak 1 vagy masfel kanalnyi kell belole fel kilo barnacukor elkeszitesehez(es legalabb tudod,amit beleteszel az tenyleg benne van...).En a Lyle's Black Treacle nevu melaszt hasznaltam.Ha nyitott vagy az uj izekre,probald ki onmagaban is,kavehoz,teahoz adva.

203