Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Báránypörkölt vadász módra

Báránypörkölt vadász módra
Báránypörkölt vadász módra
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én szívem csücske egyszer vadpörköltet főzött a vadászházban, és hát a nagy vidámkodásban majdnem leégett a hagyma. Nem volt mit tenni, a keze ügyében lévő sörrel orvosolta problémát... A pörkölt ettől annyira finom lett, hogy mindenki a csodájára járt, innen ered ez a recept is. Amikor megismertem először, ezt főzte nekem, és szerelmünk azóta is lángol, mint egy jóféle magyar vörös hegyes paprika.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki kedveli a bárányhúst!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bárányhúst előkészítjük, felkockázzuk, a csontos részeket (pl. gerinc, borda) csontokkal együtt tesszük, majd a pörköltbe nagyobb darabokban.
  2. Egy lábasban feltesszük a zsírt, és rádobjuk, a felkockázott füstölt szalonnát, az apróra vágott hagymát.
  3. Lassú tűzön üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a sör egyharmadát, addig rotyogtatjuk, míg vissza nem pirul, eredeti zsírjára.
  4. Hozzátesszük a bárányhúst és a csontos húsokat, kissé lepirítjuk, és közben rádobjuk a paprikán kívül az összes fűszert, majd végül a pirospaprika következik.
  5. Miután rátettük a paprikát, elkeverjük, és felöntjük a maradék sörrel.
  6. Sózzuk, és 15 percig közepes lángon pároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát is, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el a hús felszínét teljesen.
  7. Lassú tűzön addig főzzük, rotyogtatjuk csendesen, míg a leve sűrű, krémes lesz. Kb 2-2,5 óra max., ha nagyon zsenge bárányunk van, lehet, hogy még hamarabb is kész lesz. Nem kell túl sok vizet önteni alá, mert ez a hús féle hamar megpuhul, és ha sok víz van alatta, nagyon híg lesz a pörink. A pörköltünk akkor van kész, amikor a kicsit inas részek is olvadnak a szájban. 
  8. Sós főtt burgonya és kapros uborkasaláta illik hozzá, és másnap még finomabb.
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 48
össznézettség: 58 823
elküldve: 19
receptkönyvben: 99
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
konyhatechnológia: sörös receptek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Birkapörkölt, sörös báránypörkölt, fűszeres birkapörkölt sörrel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sanyasef
Sanyasef Tue, 2012-05-29 13:08

Kedves Mayura
Ez így remek ahogy készítetted!!!!
Én is szeretnék csücske lenni.
Üdv. Sándor

mayura
Mayura / mayura Tue, 2012-05-29 13:15

Itt az alkalom hogyy megfőzd valakinek! De már a fotódról is látszik, hogy jó szakács vagy, és a csajok köztudottan odavannak a jól főző férfiakért! Sok sikert

zafirov
zafirov Tue, 2012-05-29 11:46

Végre egy igazi vadpöri, ami nincs teledobálva mindenféle oda nem illő fűszerrel :-))

1121
bárányhús 2 kg
füstölt szalonna 10 dkg
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fehér hagyma 1 nagy db
sör 0.5 l
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fekete bors 4 szem
borókabogyó 3 db
szegfűszeg 3 db
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 1.5 ek
cseresznyepaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint