r
Nosalty Logó

Bárány kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bárány kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 3646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1437.2 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 913 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5748.7 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    708 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1503 mg
  • Nátrium
    1936 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    408 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3646 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet beleöntjük egy tálba, a közepébe csinálunk egy mélyedést, és abba belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük, hogy az élesztő feloldódjon a tejben, közben keverjünk hozzá egy kis lisztet. A tejes rész tetejére szórjunk egy kis lisztet, meleg helyen kb. 15 perc után repedések lesznek rajta. (Az élesztő és a tej lehetőleg legyen szobahőmérsékletű, mert nehezebben tudjuk felfuttatni, és több lesz, mint negyed óra.)
  2. A vajat, a cukrot és a tojásokat jól össze kell keverni, az alaptésztához adjuk. Falapáttal belekeverjük és rövid ideig verni kell, amíg a összevegyülnek, és a tészta már kissé meglazuljon.
  3. Ezután kézzel simára és szárazra kell dagasztani, cipóvá formálva mehet vissza a tálba. A tésztát nagyon finoman meghintjük liszttel, majd konyharuhával letakarva a hőmérséklettől függően 15-30 percig kelesztjük, amíg legalább kétszeresére nem dagad. Még lyukacsosabb lesz, ha még egyszer átdagasztjuk, és a tálba letakarva ismét 15-30 percig kelesztjük.
  4. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és kikenjük, vagy sütőpapír (én ezt szoktam, mert a túró nem okoz annyi problémát).
  5. A tésztát lisztezett munkalapon 18-19 darabra osztjuk és gömböket formázunk belőle. Egyesével kilapítjuk kézzel úgy, hogy finoman húzogatjuk minden oldalát, belerakjuk a tölteléket, majd összezárjuk. A legegyszerűbb úgy összezárni, hogy összecsippentjük az oldalait. Rakjuk össze a birkát, majd kenjük meg a tojássárgájával összekevert vízzel. Ezután kb. 10 perc kelesztés, és középső sínen megsütjük (sütőfüggő, a régi sütőnk 6 perc alatt megsütötte : ).
  6. Sütésnél csak forró sütőbe tegyük be, mert nem sül meg rendesen a közepe, ha eztán se sül meg a belseje (szúrópróba), és a teteje nagyon barnul, dobjunk rá alufóliát, hogy nem égjen el a teteje és süssük 150 fokon.(Én ebből az alapreceptből szoktam fonott kalácsot is csinálni.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9339
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Teljesen és 100% ban plágium recept, a húgom szokta csinálni ünnepekkor :) (karácsonykor karácsonyfa, húsvétkor bari vagy nyuszi) Minden érdem őt illeti meg, én csak loptam :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?