Bárándi kenyérlángos recept

Bárándi kenyérlángos
Bárándi kenyérlángos
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bárándi nyaralásunk alkalmával volt alkalmunk megkóstolni a Koroknai portán a finom, kemencében sült kenyérlángost. Nem egy túl bonyolult ételről van itt szó, mégis ellenállhatatlanul ínycsiklandó falatok ezek. Megpróbáltam "rekonstruálni" kemence, és jófajta bárándi kenyértészta nélkül.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A feltéthez

ajánlat

Természetesen a feltéteket variálhatjuk: pl. lehet rá tenni szalonna helyett (vagy mellett) füstölt kolbászt, sonkát, kapor helyett snidlinget, petrezselymet, esetleg a kolbász mellett gazdagíthatjuk reszelt sajttal.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
kategória: lángos
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, kenyérlángos, kemencés lángos, töki pompos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc).
  2. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd további langyos víz (~350 ml) hozzáadásával géppel (kenyérsütő gép, dagasztó funkció 30 perc), vagy kézzel bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy.
  3. Pár percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  4. A tésztát tepsibe tesszük (két tepsire való), megkenjük a tejföllel, megszórjuk az apróra vágott kaporral, kis kockára vágott szalonnával, hagymával, paradicsommal, paprikával.
  5.  Előmelegített sütőben (vagy kemencében) 20-25 percig készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 931
elküldve: 18
receptkönyvben: 658
elkészítve: 19/32
Facebookon megjelent: -

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
91 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wormwood
wormwood cs, 2012-07-26 13:28

Üdv!
A minap kipróbáltuk ezt a receptet, Isteni finom! Egyszerűen semmi semmi hiányzott belőle, mindenkinek ajánlom. Aki kenyérlángos receptet keres az ne is keresgéljen tovább!
A kaprot én nem rászórtam, hanem belekevertem a tejfölbe amivel megkentem és egy kis borsos fokhagymaporral meghintettem legvégül, ennyiben tért el a recept az itt leírtaktól.
Viszont megmozgatta a fantáziámat, talán még fokozni is lehetne ezt a finomságot aszalt paradicsomdarabkákkal a tésztában. De ez tényleg csak egy extra gondolat, így is tökéletesen finom volt! Köszönjük a receptet! :)

nyultanti
nyultanti / nyultanti cs, 2012-07-26 15:45

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat! Nagyon örülök, hogy ízlett. A variációk sorának pedig úgy gondolom, hogy csak a fantáziánk szabhat határt. Többféle fűszerrel szoktam én is próbálkozni, de igyekszem én is mindig a "magyaros" ízeknél maradni (hagyjuk meg a mediterrán fűszereket a pizzának). :)

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 k, 2012-07-10 07:22

Szia!
A kérdésem annyi lenne hogy az én kenyérsütő gépemen csak olyan program van hogy dagasztás, kelesztés és az 1 óra 50 perc. Ezt használod és 30 perc után kiveszed a tésztát belőle? A recept tetszik, mivel még sose ettem kenyérlángost ugyanis szerintem csillagászati áron árulják. úgyhogy ezt ki fogom próbálni

nyultanti
nyultanti / nyultanti p, 2012-07-13 17:48

Igen, még a kelesztő program vége előtt ki szoktam venni a gépből a tésztát. Próbáld ki bátran! A fesztiválokon valóban csillagászati áron adják ezt a finomságot, de ha jól meggondoljuk, ha otthon készítjük, az egyik legolcsóbb étel. :)
Nekünk ugyan nincs itthon kemencénk, és abban azért persze egész más lesz, de a sütőből kivéve is nagy sikert szokott aratni!

566