r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 8. - mascarpone-val

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgis
Barackos túrótorta 8. - mascarpone-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 1470 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 5873 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39 g

Zsír

  • Összesen
    100 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.8 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    229 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    642 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 1470 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    400.2 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7243 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1307 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    2315 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.2 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    916 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2567 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1604 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1566 micro
Összesen 5873 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 6 tojásból kerek piskótát sütünk, ha kihűlt kettévágjuk.
  2. A túrót kissé áttörjük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük a fél citrom levével.
  4. A zselatint kevés tejbe beáztatjuk, ha megduzzadt felforraljuk.
  5. A cukros vajat és a mascarpone krémsajtot a túróhoz keverjük.
  6. Beleforgatjuk a felkockázott őszibarackot.
  7. Óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, majd a langyos zselatint. Jól átkeverjük.
  8. Az alsó piskótalapot megkenjük baracklekvárral, erre kerül a túrókrém.
  9. A krém tetejére is lekvárt teszünk, majd erre jön a másik piskótalap.
  10. Fehér csokimázzal vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: kerek
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11699
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 22.

Ajánló

Citromos vagy színes cukormáz  is kerülhet a tetejére. Szülinapi tortának is alkalmas egy kis dekorációval. Cukormáz: 20 dkg porcukor, 3 ek olaj, 3 ek megy vagy más színes gyümülcslé(befőttek leve is jó). Én legtöbbször saját készítésű bodzabogyólével színezek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát én magam találtam ki. A hozzávalók szinte minden készítéskor bővültek, egy újabb összetevővel, például a mascarpone-val. A piskóta mindig házilag készül, szép sárga falusi tojásból. A nagylány unokám is ezt kérte most szülinapjára. Ebben a hónapban már kétszer készítettem el.  Az egyik menyemnek is ez a kedvence. Előnye, hogy csak a piskótát kell sütni, a többi hidegen készül.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek