r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 4. - esküvői

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos túrótorta 4. - esküvői
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 9599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 273 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 802 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239 g

Zsír

  • Összesen
    390.2 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1090 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6030.6 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    621 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    941 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1242.8 g
  • Cukor
    1027 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1333 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 9599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. 6 tojásból piskótát készítünk. (Én egyben szoktam feverni a tojásokat habnak a cukorral, majd ha szép habos a tészta óvatosan beleforgatom a lisztet.)
  2. Ezt vajazott-lisztezet 24 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Aki nem biztos benne, hogy jó-e, tűprobával elenőrizheti.
  3. Míg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. Felverjük a tejszínt a cukorral, áttörjük a túrót, belereszeljük a citromot, majd bele is facsarjuk a levét. Összeforgatjuk a tejszín felével és belecsorgatjuk a forró vízben feloldott zselatint, ezután jöhet a többi tejszín.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk vízszintesen és beletöltjük a krémet. Ha esetleg kicsit lágyra sikerült a krémünk, be kell rakni kis időre a hűtőbe, hogy szilárduljon meg és csak ezután töltjük. Mikor rákentünk egy réteg krémet beledaraboljuk a tetszés szerinti mennyiségű barackot, erre rá a piskóta, újra krém és barack, megint piskóta és a tetejére csak krémet rakunk, hogy ne száradjon ki a hűtőben.
  5. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  6. Ha kellő ideig pihent a tortánk, szépen el simogatjuk a krémet, hogy sima legyen és csak ezután vesszük elő a marcipánt.
  7. A marcipánt mindig jól át kell gyúrni, hogy puhuljon. Ezután kezdhetjük nyújtani átszitált porcukron, ugyanúgy, mintha tészta lenne. Ha szép vékonyra sikerült kinyújtani, akkor óvatosan feltekerjük egy sodrófára és szépen ráteríjük a tortára. Ilyenkor olyan fodros, mint egy terítő, de ezt kézzel szépen szét lehet igazgatni, simogatni. Ha ez is megvan, akkor óvatosan körbevágjuk egy éles késsel.
  8. Innentől mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogyan díszíti tovább a tortát:).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21354
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát egy kedves barátom esküvőjére készítettem. Mindenkinek nagyon ízlett és tetszett.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek