r
Nosalty Logó

Barackos-túrókrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Barackos-túrókrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Összesen 4715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 395 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182 g

Zsír

  • Összesen
    161.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8197.1 g
  • Cink
    1955 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1260 mg
  • Vas
    1505 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    61 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1447.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1017 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1820 micro
  • β-crypt
    427 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 4715 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Elkészítés

A piskótához:

  1. A piskótához a tojásokat a kétféle cukorral, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt jó krémesre keverjük. Rászitáljuk a sütőporral és az étkezési keményítővel elkavart lisztet, óvatosan hozzákeverjük.
  2. Egy sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítjuk, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk, majd tányérra tesszük, és köréje tortakarimát csatolunk.
  3. A barackpüréhez a nagy 820 g barackkonzervet leszűrjük, a levét felfogjuk, majd kell a zselés réteghez. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A barackot pürésítjük, kb. 500 ml barackpürének kell lennie. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek. pürét, majd a maradék püréhez keverjük. Hidegre tesszük.
  4. A túrós krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a joghurttal, cukorral és a citromlével. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzákeverünk 5 ek. krémet, majd a maradék krémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémhez keverjük.
  5. A piskótalapra elosztunk pár ek. barackpürét, majd rásimítjuk a krém felét, rá a püré fele, a maradék krém, és a végén a maradék püré. Egy villával óvatosan márványosra kavarjuk. Kb. 1-2 órára betesszük a hűtőbe.
  6. A zselés réteghez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Kicsavarjuk, kevés konzerv lében felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a maradék levet. A tortára öntjük, és kb. 8 órára betesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5177
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármikor jól esik ez a könnyed, finom, gyümölcsös torta.

Hozzávalók

A piskótához:

A barackpüréhez:

A túrós krémhez:

A zselés réteghez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?