r
Nosalty Logó

Barackos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Barackos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 253 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2422.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1119 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    353.8 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    4096 micro
  • β-crypt
    401 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 2033 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, félbe vágjuk, és kimagozzuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a maradék cukrot meg a sót, és kifehéredésig keverjük, ekkor jöhet bele a fahéj, kakaópor, plusz a sütőporral elkevert liszt és a tej. Ezt a masszát addig kavargatjuk, még szép egynemű nem lesz, ekkor jöhet bele a kemény habbá vert fehérje - először csak egy-két kanálnyi, amit alaposan belekavarunk a kakaós tésztába, így kicsit meglágyítjuk, majd jöhet bele a többi hab is, de már csak óvatos mozdulatokkal forgatva, vigyázva a benne lévő levegőre, míg el nem tűnnek a fehér foltok.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A keveréket a tepsibe öntjük, elrendezgetjük benne a barackokat, és meghintjük a csoki pasztillákkal, ha a barack egy kicsit savanyú, akkor még szórhatunk egy kis cukrot a tetejükre. 180 fokos sütőben fél óra alatt tűpróbáig készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20*30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15329
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Anyósomék fájáról kaptunk néhány szem sárgabarackot, de mivel férjem allergiás a nyers gyümölcsök 90%- ára, így mint általában, most is egy gyors sütit kerekítettem belőlük, hogy tudjon belőle ő is enni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek