r
Nosalty Logó

Barackos mascarponés desszert Verától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vera vagyok
Barackos mascarponés desszert Verától
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1770 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 442 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    346.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    245 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1770 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először törjük össze a kekszet, jó alaposan, de azért maradjanak benne kisebb darabok is. Ezt osszuk szét 4 desszertes pohár aljába. Utána locsoljuk meg a kekszmorzsát poharanként 1-2 ek rummal.
  2. A barackokat magozzuk ki, hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. (Célszerű egy tálban darabolni, hogy a gyümölcs leve el ne vesszen.)
  3. A mascarponét keverjük össze a beleszitált porcukorral. Ezután keverjük el benne az őszibarackot a levével együtt. A barackból hagyjunkúgy két evőkanálnyit a végén a díszítéshez.
  4. Utána a mascarponét osszuk szét a négy pohárba úgy, hogy beterítse a kekszmorzsa tetejét. Majd szitáljunk a tetejére vastagon kakaóport. (Ezt nem szabad kihagyni, és nem csak az íze miatt, hanem azért is, mert különben kiszárad a mascarpone teteje.)
  5. Végül a félretett barackdarabokkal díszítsük, és tegyük kb. 4 órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10167
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

Nyár van, és ilyen melegben nem esik jól sütni.:) A tiramisuból indultam ki, de inkább egy tejszínmentes, gyümölcsös desszertet szerettem volna csinálni. Nagyon finom lett.:) Üveg desszertkehelyben mutatna a legjobban, de nekem nincs ilyen poharam.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!