r
Nosalty Logó

Barackos lepény Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Barackos lepény Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1090 micro
Összesen 2384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Állandó keverés közben belekeverjük az egész tojásokat, és belevegyítjük a reszelt citromhéját meg a lisztet.
  2. A tésztát vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe (vagy tortaformába) öntjük. Elsimítjuk.
  3. A tetejét barackszeletekkel körkörösen kirakjuk, és meghintjük a mandulapehellyel (ez elhagyható, vagy dióval helyettesíthető).
  4. Előmelegített sütőben kb. 30 percet sütjük.
  5. Ha kisült, a kész lepényt meghintjük porcukorral. Miután kihűlt, felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6090
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak olyan klasszikusok, amikhez felesleges hosszú történetet hozzáfűzni. Nekem a régi időket juttatja eszembe, minden divatos hozzávalótól és elkészítés módszertől mentes. Ugyanolyan ízű, amilyen a nagymamáé, sőt a dédimé is volt... tökéletes nosztalgia süti egy vasárnap délutáni kávézáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek