r
Nosalty Logó

Barackos-kakaós piskótatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilveee
Barackos-kakaós piskótatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 824 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.4 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    916 micro
Összesen 3298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. Kanalanként hozzáadjuk az olajat és a vizet, simára keverjük.
  3. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is, majd belekeverjük a kakaóport is.
  4. Végül egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét és óvatosan a masszához keverjük.
  5. Egy kis kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, oldalát kikenjük margarinnal, beleöntjük a tésztát és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  6. Sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, ezalatt elkészítjük a krémet.
  7. Felkockázzuk a barackbefőttet, félretesszük.
  8. A kétféle pudingport kb. fél dl befőttlével simára keverjük.
  9. A maradék levet egy ek cukorral feltesszük forrni, majd beleöntjük a pudingos keveréket is. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és a barackot is hozzáforgatjuk.
  10. Az időközben kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és rétegezzük a krémmel. (piskóta - krém - piskóta - krém - piskóta)
  11. 2 órára hűtőbe helyezzük, majd felszeletelve tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9578
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Porcukorral vagy tejszínhabbal lehet díszíteni, de magában is mutatós és finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilveee 16 recept

Vaníliapudinggal készült volna eredetileg a krém, de csak fél csomag volt itthon, tehát így alakult, de nem baj, teljesen passzolt a csokipuding is : ).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!